datça yabanıl doğasında

Datça Yabanıl Doğası’nda

yaban-doga-38

Artık bu doğa yürüyüşümüzde de gördüm ki artık biz bu yabanıl doğanın bir parçası gibiyiz, onunla iyi anlaşıyoruz, ona saygı duyuyoruz.

yaban-doga-39

Gördüğünüz gibi birçok şelale, bu manzaralar için en iyi zamanlar bu zamanlar. Şubat ayının ortasından itibaren bu doğada yürümek daha güzel olur.

yaban-doga-65

Datça hurmaları meyvalarının dışında kökleri vasıtalarıyla da çoğalıyorlar, bir ağacın yakınında aynı kökten çoğalmış ağaçlar oluyor. Erkek ağaçlar meyva vermiyor, kuşlar da meyvaları dağıtabiliyor.

datça hurması gövdesi

Bu ağaçlar oldukça yaşlı olmalı.

yaban-doga-67

Yüzlerce yıldır bu vadilerde yaşamlarını sürdürdüler, şimdi böcek ve iklim tehlikesi yaşıyorlar, bunlara yakın turistik yapılaşmalar da sonlarını getirir.

yaban-doga-68

 

vahşi doğada www

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

3 yorum

  1. Yaşadığınız ve bu görüntü ve yorumlarla bize yaşattığınız için çoook yaşayın.Teşekkürler.

  2. Merhaba hocam elinize yüreğinize sağlık dört gözle beklediğim bir yazı dizisini heyecanla bir çırpıda okudum izledim.Umarım Bodrum ve Marmaris’in başına gelen Datça doğasının başına gelmez .Bizler doğayı paylaşmayı öğrenemedik maalesef.Sadece dünya bizim miş gibi yaşıyoruz. yakıyoruz yıkıyoruz ve maalesef yok ediyoruz.Ama unutmayalım ki bu yok oluş insanlığın yok oluşu olur :(. Sevgiyle kalın…

  3. Muzaffer bey,Ekrem bey;ellerinize,ayaklarınıza,emeğinize sağlık.Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.Çok sevdiğim Datça’ya sizler sayesinde aşık oldum.Umarım bu güzellikler korunarak gelecek nesillere aktarılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir