Bağlarözü’nden Palamutbükü’ne Trekking

baglarozu-palamutbuku-81

Pazar günü bir çok kişi badem bahçelerinde çağla topluyor, herkes çok sıcak davranıyor. Burada değişik bir bitkinin daha fotoğrafını çektim.

baglarozu-palamutbuku-82

Kışın yürüdüğüm Kargıcak yolundan bu dere yatağına çıkıyoruz, burada Karia Yolu işareti sol tarafta Çeşmeköy yoluna doğru gidiyor, biz düz olarak yolumuza devam ediyoruz, Marin denilen yeri ve antik çeşmeyi arkadaşlarımıza göstermek istiyoruz.

baglarozu-palamutbuku-83

Bir müddet sonra sağ tarafa sapıyoruz, Marin yolu olduğunu yola kadar gelen sulardan anlamak mümkün. Yol dere gibi boşa akan bir su var.

baglarozu-palamutbuku-84

Buralarda da tarlalarda çağla toplayan birçok kişi var, Çeşmeköy arazileri. Köylüler bu suyun boşa akmasına isyan ediyorlar.

baglarozu-palamutbuku-85

Marine birkaç kez geldim, bir defasında hıdrellezde buraya gelerek, fotoğraflar çekmiştim.

baglarozu-palamutbuku-86

Web sayfamda antik çeşme diye bu çeşme ile ilgili bilgi veriyorum, Knidos dönemine kadar gittiğini düşünüyorum. Büyük ihtimalle su buradan binlerce yıldan bu yana akıyor, yollara kadar giden su, bu yıl daha gür akıyor sanki. Buranın asıl ismi Muhar in, muhar su kaynağı demek, dehlizli kısımlara da in demişler. Bu söylene söylene Marin olmuş ama söylerken a yı uzatıyorlar. arkadaşlar Maren diye duymuşlar ama aslı böyle.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

13 yorum

  1. Ayrıca, bu çalışmalarınız Datça yarımadası için belge niteliği taşımasından dolayı da önemlidir. Teşekkürler…

  2. Bende çok teşekkür erderim! Her Datça gelişimde sizlerle yürüyüş bende hep programı olacak! Şimdiden gelecek Datça gelişimi bekliyorum. Muzaffer Bey, sitenizi izleyeceğim.

  3. çok güzel yerler bu yaz geldim. tekrar gelmeyi arzu ederim…….yürüyüş harika….

  4. Merhaba bir grubunuz yada bir programınız varsa bende sizlere katılmak isterim. Bilgi verirseniz sevinirim.

    1. Yürüyüş arkadaşlarımızla her pazar Migros önünde buluşup,8.30 da hareket ediyoruz, bir minübüsle yürüme yerine gidiliyor.

  5. Hocam ellerinize, yüreğinize sağlık, sayenizde Datça’yı öğreniyoruz.

  6. Sayın Hocam,
    Emeğiniz için teşekkürler,
    Uzun zamandır sizi izlemekteyim. Hele ki bir çalışmanız var ki; tekneyle Karaköy limanına uzanan serüveninizi unutmak mümkün değil. 4 yıldır yaz tatilimi çok kısa da olsa Datça da geçirmekteyim.
    Çok az kaldı hocam, İstanbul da yaşayan şehir yorgunu birisi olarak bu faaliyetlerinizin içinde bana da bir yer verirsiniz. Yılın büyük bir kısmını geçirmek adına oraya yerleşmek üzereyim. Saygılar, selamlar hocam.

  7. O kadar güzel dizimlemişsinkki Muzaffer bey tüm gezimizi ayrıntılarıyla anlatmışsın resimlerinde. Ellerine sağlık harika bir gündü ve doğayı içimize sindire sindire yaşadık.

  8. Bağlızü, Galamışlar, Kütük burnu, Gargıcak, poyraz ini şimdinin yürüyüş parkuru bizim zorunlu yaşam alanımızdı. O anılara uzaktan bakar olduk. Eline sağlık Muzaffer Hoca.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir