Bahar Manzaraları

Bahar manzaralarını sizlerle paylaşırken, en güzel bahar yüreklerde yaşanandır diyorum, umut çiçeklerinin renk renk açtığı. Her ne olursa olsun o baharı yaşatmak lazım, umudu yeşertmek, gelecek güzel günlere inancımızı kaybetmemek lazım.

hayvan sevgisi

Birlikte Datça’yı dolaştığım arkadaşım Ekrem İpek’in Kızı Pelin bu gezimizde bizimleydi, Pelin kardeşim Datça doğasına öyle yakışıyordu ki,  sıcacık fotoğraflar çektim. O gün hava durumunda yağmur gösteriyordu ama sezgilerim pek de yağmur yağacak demiyordu, yağarsa da arabamıza biner otururuz diye düşünerek her pazar yaptığımız gibi Betçe’ye doğru yola çıktık. Bu Betçe gezileri bende bir başka ülkedeymişim izlenimi uyandırıyor, barış, sevgi, güzellik dolu anlar yaşıyoruz. İlk durağımız Yaka Köyündeki Knidos Akademi oldu, Çarşı her zamanki gibi bizi ilk karşılayandı. Daha önceki sayfalarımda Çarşı’nın isminin nereden geldiğini yazmıştım, Siyah – Beyaz beneklerinden dolayı Çarşı ismini vermişler, güzel de olmuş ama Çarşı’nın bu gelişimizde beneklerindeki renkler değişmişti, siyahlar kahverengiye dönmüşler.

 

knidos akademi bahçesi

Tabii sanatçıların çalıştığı bir mekanda Çarşı da güzelliklerden beslenmiş. Fotoğrafımı çekin der gibi yapmadığı hareket kalmadı.

knidos akademi bahçesinde mermer heykel

Ekrem arkadaşımla daha önce birçok kez geldiğimiz akademi’de bahçedeki mermer heykelleri Pelin’in de görmesini istedim.

ekrem ipek knidos akademi'de

Bu güzel çalışmaların yanında fotoğraflar çektim. Beyaz mermerlerin arasında yeşil çimenler, sarı çiçekler, görüntü çok güzeldi.

knidos akademi heykeller

Ülkemizde eşi olmayan bir mekandayız, bahçesi açık hava müzesi gibi keykellerle kaplı. Buradaki heykel çalışmalarının büyük çoğunluğu antik dönemdeki gibi mermer malzemeyle yapılıyor, adına yakışır bir mekan, yerli, yabancı birçok sanatçı burada eserler meydana getiriyor. Yaka’daki Kocadağ’ın hemen dibinde sergilenen heykeller, Ercan Toprak’ın kadın figürü çok güzel görünüyor

Bizi karşılayanlardan biri de bu kedi, Çarşı ile iyi anlaşıyorlar.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Bir yorum

  1. bu güzellikleri bize ulaştırdığınız için sağolun. Acaba o beyaz çiçeğin adını biliyor musunuz? soğanlı bir bitki mi?
    Saygılar,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir