Yapılardaki işçilikte farklılıklar görünmesi değişik zamanlarda ilaveler yapıldığını akla getiriyor.
Bu kısımlar belki de Roma döneminde yapılmışlardı, sonradan limandaki teknelere yüklenecek hububat ve sıvı ürünlerin depolandığı yerler olarak kullanıldığını sanıyorum.
İç kısımları horasan harcı ile sıvanmış. Sağ tarafta görülen kapı gibi kısım sonradan duvar kırılarak açılmış.
Burada ve ona bitişik bölümde oda büyüklüğünde bölümler var, büyük bir ihtimalle burası kapalıydı, giriş kısımları sonradan açıldı.
Bu bölümlerin her ikisinin de içinde lahit konacak şekilde çıkıntılı bir bölüm var.
Muzaffer bey çok güzel bir buluş. Bu kompleks yapının yakınından bakmadan kesin bir şey söylenmesi olanaksız gibi. Yelda hanım da aynı şeyleri söylemiş galiba. Özellikle tonozlu yapıyı çok ilginç buldum. Bean ve Cook üstadlar arazide yaptıkları uzun ve yorucu gezilerinde bu kompleksi görememişler.Hizmetiniz takdire şayandır. Bahsettiğiniz Kapıtaş yoluna motorlu (ne Tür?) bir araç girebiliyor mu? Tekrar teşekkürler…Esin Turnalı.
Sevgili Muzaffer hocam 08.02.2016 tarihinde üç aile Yazı Köye yaptığımız gezide, Değirmen yanı büküne yaptığımız yürüyüş de bu bahsettiğiniz yapıyı gezdik, inanın yüreğimiz sızladı, başka bir ülkede olsa yer yerinden oynar bu kadar kıymetli bir eserin kaybolmasından, gerçi o kadar duyarsız olduk ki hangi bir duyarsızlığımızı konuşalım, emeğinize, yüreğinize sağlık.