2018 Menderes Yolu Yürüyüşü – Bir Masal Ülkesinin İçinde – İlk Gün

Menderes’in aktığı vadiler, aşağılar Cennet’ten bir vaha gibi.

Mola veriliyor, ben fotoğraf, video çekerken gerilerde kaldığım için bu molalardan en az yararlanan oldum. Kayalık, ormanlık bir yerde verilen moladan fotoğraflar. Çok güzel manzaralar var.

Aşağıda Büyük Menderes nehri, tabii benim gençlğimdeki Büyük Menderes değil, bir çay gibi. Yürüyüşün ilerleyen bölümlerinde Menderes’i gördüğünüzde hüzünleneceksiniz, yazıklar olsun diyeceksiniz içinizden. Nehirlerini koruyamayan bir ülke, doğanın can damarları, çobanların, yaban hayvanlarının da hayat kaynağı.

İlginç kayalarla, sıcak yeşillerle kaplı vadiler.

Ormanlık alanlarda yürüyüş devam etti, dar patikalarda tek sıra halinde yürünüyor. 200 den fazla yürüyüşçü uzun bir mesafede tek sıra halinde hoş görüntüler oluşturuyor. Özellikle yamaçlar, dağlık alanlar geçilirken. Etkinlik boyunca en küçük bir tartışma hoş olmayan durum yaşanmadı, bunu özellikle belirtmeliyim. Eleştiriler hoşgörüyle karşılandı.

Çok güzel bir doğadan geçtik ve ilk anlardan başlayarak bülbüllerin ve diğer kuşların melodisiyle yürüdük ama onları duymayanlar da vardı. Sohbet etmeyi sevenlerin seslerini yürüyüş boyunca ve kamp alanında bolca duyduk. İnanın bu denli kuşun çok olduğu bir yerde, bu kadar kuş sesiyle hiç yürümedim. Hele o bülbüller yok mu, yavrulama zamanı, ötüşleri hiç bitmedi. Bu doğanın canlılığını gösterir, masal kitaplarında anlatılır böyle bir atmosfer, kiraz, vişne, ayva ağaçları çiçekler içinde, arada bir leylaklar, ve diğer çeşit çiçekler.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7

4 yorum

    1. Teşekkürler Zeki bey, büyük bir organizasyondu birçok kişinin, kuruluşun, emeği, katkıları olduğunu biliyorum, siz dahil emeği geçen herkese çok teşekkürler. Anılarımızda hep hatırlanacak bir zamanı yaşadık.

  1. O güzel anları tekrar yaşattınız, hissettirdiniz. Teşekkürler Muzaffer Hocam. Kaleminize, yüreğinize sağlık. Ekrem İpek Hocam ile bizleri onurlandırdınız, sevindirdiniz. Bir sonraki yürüyüşümüzde görüşmek üzere Denizli’den Datça’ya Menderes Yolu dolusu selamlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir