çal çakırlar yürüyüşü

2018 Menderes Yolu Yürüyüşü – 2. Gün – Bülbülller Ülkesinden Geçiş

menderes yolu haritası

2018 Menderes Yolu Yürüyüşümüzün 2. gününde Kumral Mesireliği’nden Çal Çakırlar Mahallesi yamaçlarındaki kamp alanına yürüdük. Hava sıcaklığı bir gün önceki gibi 30 dereceye yakındı, yakıcı güneş altında 24 km lik mesafe aşıldı. İkinci gün yürüyüşü  fantastik bir doğada inanılmaz güzelliklerin içinde geçti, diğer mevsimler burada nasıl bilmiyorum ama bahar ancak bu kadar güzel olabilir detirten görüntüler. Datçamızda yaşadığımız güzelliklerden sonra daha farklı, renkli bir doğada yürümek çok hoştu. Başlıkta Bülbüller Ülkesinden geçiş derken abartma yapmıyorum, bu masalımsı doğaya bülbül sesleriyle bir fon müziği konmuş gibi, bülbüllerin şakıması yürüyüş boyunca hiç eksilmedi. 2. gün yürüdüğümüz rotayı haritada yeşil renkle gösterdim.

sincap ve kamp

Yolumuz uzun olduğu için akşamdan sabah 07.30’da yola çıkılacağı söylendi, bu yüzden ilk güne göre daha erken uyandık. Bu kamplarda sabah kalkışları benim hoşuma gitmiyor ama insan alışıyor, heyacanla beklediğin bir gün için duyduğun sabırsızlık her şeyin üstesinden geliyor. Hızla malzemeler, çadırlar toplanıyor, bir yandan kahvaltısını yapanlar da vardı.

Kahvaltı yapmak üzere  giderken ayaklar altında dolaşan bir sincap dikkatimizi çekti, gece yine çok çiğ yağmış, üstü sırılsıklamdı. Zaten çimenler de ıslak oluyor, iyce ıslanmış ve üşümüş şaşkın bir şeydi. Tutsan kaçamayacak durumda, nereye gideceğini bilemiyor, bir bize bir başka yöne hareket edip durdu. Denizli’de biz bu tür küçük sincaplara kalle mi galle mi öyle bir şey derdik, onu hatırladım. Dut ağaçlarında ağaçkakanların oyduğu oyuklar yuvalarıydı.

Erken saatlerde güneş ortalığı aydınlatmaya başladığı anlarda yürüyüşümüze başladık. Artık bundan sonrasında yeşilin her tonunun olduğu güzellikler içinde geçecek bir yürüyüş başlamıştı. Bir gün önceki yürüyüşte ayak tabanlarım bayağı ağrımıştı, yol da uzun olunca biraz tedirgindim, yeni aldığım ayakkabıyı ikinci giyişim, ondan olacak.

denizli trekking

Sabah güneşi doğaya sihirli ışıklarını yollarken,sıralar bozulmadan düzenli bir şekilde yürüdük.

doğada yürüyüş

Değişik bir doğa, çiçekler ilk gün olduğu gibi hep var. Hızlı yüründüğü için onlara fazla zaman ayıramıyorum.

çiçekler

Fotoğraf, video çekimleri nedeniyle hep arkadayım, gruba yetişmem böyle tıkanıklık olduğunda veya mola verildiğinde  oluyor. Solda görülen çiçekler leylak sanırım, bu gezimizde köylerde ve doğada sıkça gördük.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6

4 yorum

  1. Yaptığınız bu güzel Doğa yürüyüşleri çok güzel, Sonrasında yazdığınız bu yazılar sayesinde bende yürümüş gibi oluyorum. Hele Sadık Baydere.nin anlatımı ve güzel fotoğraflerı için çok teşekkür ederim.

  2. Teşekkür ler biz de katılmış gibiyiz.ben de sincap a sarı galle denildiğini biliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir