çal çakırlar yürüyüşü

2018 Menderes Yolu Yürüyüşü – 2. Gün – Bülbülller Ülkesinden Geçiş

çal hançalar köprüsü

Gruplar, Yürüyüş Kulüpleri köprü üzerinde sıralanıp pankartlarını açtılar, Muharrem Öksüz de uzaklardan gelip bu yürüyüşe katılan arkadaşlarımızdan, Datça Karia yolunda yürümüştük. Yürüyüşlerimizde ulu çınarlara rastladık, yazmayı unuttum Kumral Mesireliğinde de 700 yıllık bir çınar ağacı bulunmaktaydı. Kuşların bu bölgelerde çok olmasının bence birkaç nedeni var, ağaçların, beslenme kaynaklarının ve suyun bol olması, tabii ilaç atma açısından da güvenli bir yer olabilir.

çoban

Yine bir çoban ve koyunlarıyla karşılaştığımız anlar, Sadık Baydere arkadaşımın kiraz çiçekleri önünde fotoğrafını çekiyorum.

güzel ve çirkin

Ve işte heyacanımızın birden öfkeye döndüğü an, sağ üstte kapkara akan bu su biraz önce içine girip fotoğraf çektirdiğimiz Menderes Irmağı, yazıklarım olsun diyorum, size emanet edilen bu ırmağı bu hale getirdiniz. Binlerce yıl özgürce şakıyan, kuzuların, yaban hayvanlarının su içmeye doyamadığı ırmaklarımız ne hallerde. Bütün bu güzellikleri, nimetleri gelecek nesillerimizin de görmesi gerekmez mi? Nasıl canlılarsınız bu kadar acımasız, düşüncesiz, yazıklar olsun diyorum ve utanıyorum.

doğa yürüyüşleri

Artık doğa ne kadar güzel olursa olsun o ırmağı öyle gördüm ya, hep gözlerimin önünde. Kızılderili Şefi’nin dediği gibi ” Beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu, son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde anlayacak..” Oraya doğru gidiyoruz. Bizimkiler betonun da yenmeyen bir şey olduğunu anlayacaklar, en verimli topraklar betona boğuluyor.

fantastik doğa

Kavak ağaçları bu bölgede çok sık, yabancı ülkelerde çok sayıda Denizlili var, bu kavaklıkların bazıları onlarınmış. Ülkelerine döndüklerinde kendileri için bir gelir olur. Ayva çiçekleri de çok hoş görünüyor.

çiçekler içinde fotoğraf çektirmek

Bu parkurda 24 km yürüdük ama manzaraların güzelliğinden yorulduğumu hissetmedim. İlk güne göre oldukça iyiydim.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6

4 yorum

  1. Yaptığınız bu güzel Doğa yürüyüşleri çok güzel, Sonrasında yazdığınız bu yazılar sayesinde bende yürümüş gibi oluyorum. Hele Sadık Baydere.nin anlatımı ve güzel fotoğraflerı için çok teşekkür ederim.

  2. Teşekkür ler biz de katılmış gibiyiz.ben de sincap a sarı galle denildiğini biliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir