çal çakırlar yürüyüşü

2018 Menderes Yolu Yürüyüşü – 2. Gün – Bülbülller Ülkesinden Geçiş

menderes yolu parkurları

Fotoğraflarda da görüldüğü gibi çok güzel bir doğadan geçiyoruz, kirazlar, ayvalar çiçeklenmiş, kavaklar yeni yapraklarıyla ışıl ışıl. Bülbül sesleri o kadar çok ki, sanki bizim için şakıyorlar.

yeşil ülke

İkinci gün yürüyüşümüzün büyük bir bölümü böyle bir doğada geçti.

hiking

Yürüyüş kontrol altında Dak üyesi arkadaşlar çok dikkatli, devamlı birbirleriyle haberleştiler.

yürüyüş sohbetleri

Renkli simalar, renkli görüntüler hep vardı, Datça’dan etkinliğe katılan Naciye ve Mine arkadaşlarımız verilen kısa molada sohbet ederken.

çal arazileri

Ekin tarlaları kenarından geçtiğimiz anlar, eskiden olsa bu tarlaların yanında leylekleri görürdük. Bu yürüyüşte onları görmeyi çok isterdim ama olmadı. Ya zamanı değil ya da artık onları görmek zor. Havalar ısındı yavrulamak için gelirlerdi. Bugünlerde gazetelerde besinlerde ve sularda bulunan zehirli buluntular yazılırken  toplumdan gizlenen gerçeklerden de söz edildi.

hançalar

Ve nihayet Menderes’le güzel bir köprüde buluştuk, Hançalar Köprüsü, 64 m uzunluğunda, 4.20 m genişliğinde, köprü Osmanlı döneminde kervan yolu üzerindeymiş. 1930 lu yıllarda bir onarım görmüş, tarihi bir köprü.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6

4 yorum

  1. Yaptığınız bu güzel Doğa yürüyüşleri çok güzel, Sonrasında yazdığınız bu yazılar sayesinde bende yürümüş gibi oluyorum. Hele Sadık Baydere.nin anlatımı ve güzel fotoğraflerı için çok teşekkür ederim.

  2. Teşekkür ler biz de katılmış gibiyiz.ben de sincap a sarı galle denildiğini biliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir