Yazı Köyü ve Saranda Kalesi

Plaka şeklindeki kayalar işlerine yaramış, birçok yerde kullanmışlar. Sur duvarlarındaki tonlarca ağırlıktaki taşları görünce bu adamlar işlerini biliyorlarmış diyorsun. O taşları düzgünce yerli yerine oturtmak şimdi iş makinalarıyla ancak yapılır.

Duvarların ucuna doğru gidiyoruz.

Büyükçe bir sarnıç var, içi su geçirmez horasan harcı ile sıvanmış, hemen yanında da küçük bir sarnıç benzeri bir çıkur. O da taşla örülerek yapılmış, içi aynı harçla sıvanmış. Benim tahminim arpa, buğday gibi yiyecek depolanan bir yer.

Büyük plaka şeklinde taşlarla, gayet düzgünce örülmüş duvar aynı zamanda yol gibi.

Sarnıç ve depo olduğunu düşündüğüm çukurun görünüşü.

Aynı patika yolu kullanarak inişe geçtik.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

3 yorum

  1. Datça fotoğraflarınız arasında Datçadaki Su sarnıçları yok oysaki su sarnıçları kültürümüzün değerli unsurlarıdır.Datçada benim bildiğim 3 tane sarnıç var iskele mah.de emecikte üzümcü çardağının karşısnda ve çeşmede Murdala yolunda olmak üzere .birde eski çöplüğün orda varmış onu görmedim dahada olması gerekli diye düşünüyorum.Datça detay olarak sizlerden bu sarnıçlarımız konusnu gündeme taşımanız vede sarnıçlarımızn gerekiyorsa restarasyonunun yapılması için kamuoyu oluşturulmasını istiyorum saygılarımla.

      1. Çok teşekür ediyorum hemşerim.Datçadan muğlaya dönerken yel değirmenlerini geçince solda Üzümcü tezgahı çardağı var yazın Üzüm satıyorlar işte o tezgahın çardağın karşısında sarnıç var .Sarnıç Üzümcü tezgahın sahiplerinin zaten fotoğraf çekmek için zorluk çıkarmazlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir