Yazı Köyü ve Saranda Kalesi

Tırmanmaya başlayınca gördüğüm duvarlar doğru yolda olduğumuzu söylüyordu, bunlar kaleyi kullananlardan kalan duvarlar, birkaç yerde rastladık.

saranda dağına tırmanış

Dağlar bu sıralarda sarı, beyaz renklere bürünmüş durumda, burada sarılar hakimdi. Kaleye çıkan patika yolu bulmamız zor olmadı, çok eski zamanlardan bu yana kullanılan bir yol. Bu yol olmasaydı çıkış biraz eziyetli olurdu, dediğim gibi dik yamaçlar, bir de dikenli bitkiler (abdestbozan sanırım ) çoktu.

Yamaçtan aşağısının görünüşü, hava kapalıydı, güney tarafı fotoğraf çekmek için uygun değildi.

Rastladığımız teras duvarları, büyük ihtimalle yol için yapılmışlar. Aşağıda Knidos yolundan ineklerini götüren bir köylü, motoruyla onları takip ediyordu.

Patika yol görülüyor, karşımızda Bağlarözü koyu var.

Yol bizi tam kale kapısına getirdi, bu kalenin kapısı ilginç, güzel bir görüntü sunuyor. Kapı duvarlarının üzerinde geniş bir taş (lento) bulunuyor. Geçen gelişimizde yağmur yağınca buraya sığınırım diye düşünmüştüm.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

3 yorum

  1. Datça fotoğraflarınız arasında Datçadaki Su sarnıçları yok oysaki su sarnıçları kültürümüzün değerli unsurlarıdır.Datçada benim bildiğim 3 tane sarnıç var iskele mah.de emecikte üzümcü çardağının karşısnda ve çeşmede Murdala yolunda olmak üzere .birde eski çöplüğün orda varmış onu görmedim dahada olması gerekli diye düşünüyorum.Datça detay olarak sizlerden bu sarnıçlarımız konusnu gündeme taşımanız vede sarnıçlarımızn gerekiyorsa restarasyonunun yapılması için kamuoyu oluşturulmasını istiyorum saygılarımla.

      1. Çok teşekür ediyorum hemşerim.Datçadan muğlaya dönerken yel değirmenlerini geçince solda Üzümcü tezgahı çardağı var yazın Üzüm satıyorlar işte o tezgahın çardağın karşısında sarnıç var .Sarnıç Üzümcü tezgahın sahiplerinin zaten fotoğraf çekmek için zorluk çıkarmazlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir