Murdala’dan Knidos’a

murdala-knidos-137

Dönüş yolunda Yazıköy’den geçerken kahvede çay molası vereceğiz, Yazıköyü kooperatifi başkanı arkadaşım Kadir Balcı bana sesleniyor, kooperatife ait çağla bademleri tartıyorlar. Artık Datça çağlaları pazarlarda, tezgahlarda yerini alacak.

murdala-knidos-138

Kooperatif başkanı böyle çalışır mı diye takıldım, Kadir arkadaşımın cevabı” kooperatif başkanı çalışmazsa bu işler yürümez hocam” oldu.

murdala-knidos-139

O yorgunluğun üzerine içtiğim çaylar öyle iyi geldi ki, bu yürüyüşler arttıkça köylerimizde turizmin değeri daha iyi anlaşılacaktır. Güzel şeylerin olacağına inanıyorum.

murdala-knidos-140

Yazıköy her zaman hareketli.

murdala-knidos-141

 

 

murdala-knidos-142

Çaylari kahveler içildi, herkes mutluydu.

murdala-knidos-143

Betçe köylerinde birden zaman içinde bir yolculuk yapıveriyorsunuz, eski ile yeni iç içe. Güzel bir Datça günü daha yaşadık, gelecek yürüyüşte buluşmak üzere.

 

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

2 yorum

  1. Harika çekimleriniz ve yaptığınız etkinliklerden dolayı sizi bir kez daha kutluyorum Muzaffer Bey.Murdalanın benim için özel bir yeri var.Benim çocukluğum orada geçti babam çobandı yörük Ali.1968 _1975 yılları arasında murdalada keçi güttük . fotoğraftaki evde bizim evimizdi .76 dan beri murdalayı görmemiştim sayenizde çocukluğuma geri döndüm o güzellikleri tekrar yaşadım. Allah sizden razı olsun…

  2. Bu güzel gezilere ben de katılmak isterdim Muzaffer bey – lâkin sol dizimdeki minisküs yırtığı ve kıkırdak ödemi nedeniyle tedavideyim maalesef. Belki eşim katılabilir. Bağlarözü’nün gerisindeki tepelerde Saranda Kalesi diye bir kalenin (Kırklar kalesi) kalıntısı var. Daha aşağıdaki yüksek terasta (Knidos yolunun hemen altında ) yerel halkın Kara Kuleler dediği bir çifte tahkimat vardır. Herhalde Knidos yolunu gözetiyorlardı bu savunma sistemi ile…Bir de Yazıköy çıkışında Belen sapağında yolun altındaki antik “culvert” de ilginçtir. Bunları vaktiyle dialamıştık. Ayrıca Yazıköy çıkışından az sonra hafifçe yükselen dönemeç aşılınca soldaki zeytinliğin içinde takriben 30 m. çapında yuvarlak (tolos) biçimli bir mezar anıtı vardır. Ertekin Hocamız 2012’de burayı kazmıştı. Tam ortadaki kör girişli dromos taklidi kapı enteresandır. Roma devrinde soyulduğu M.S.1. veya 2. yy. kandillerinden anlaşılıyor. Tabii bütün bunları yazmakla malumatfüruş görünmek istemiyorum. Eminim siz de bunları görmüşsünüzdür. Ben sadece sitenize bir kadın sesi eklemek istedim.Başarı dileklerimiz ve sevgilerimizle… Esin Turnalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir