Murdala’dan Knidos’a

murdala-knidos-99

Eski evler terkedildikten sonra hayvan damı olarak kullanılmış.

murdala-knidos-100

Bu yürüyüşümüzde ilk kez gördüğüm arkadaşlar vardı, doğanın verdiği pozitif enerji  hepimizi etkiliyor.

 

murdala-knidos-101

Ahmet arkadaşımız da yorulmuş anlaşılan.

murdala-knidos-102

Bu eski yapılar bende bir hüzün uyandırıyor, sahiplerinin çoğu belki de bugün  yaşamıyordur. Onlar da insanlarla varlar.

murdala-knidos-103

Knidos’a doğru yürüyüşe devam ediyoruz.

murdala-knidos-104

Bu ağacın altından kaçıncı geçişimiz, kimbilir daha kimler geçti.

murdala-knidos-105

Akropolün en kuzeydeki kulesinin yarısı yıkılmış, diğer kulelerde de çatlamalar var.

murdala-knidos-106

Batı tarafında yükselen bulutlar.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

2 yorum

  1. Harika çekimleriniz ve yaptığınız etkinliklerden dolayı sizi bir kez daha kutluyorum Muzaffer Bey.Murdalanın benim için özel bir yeri var.Benim çocukluğum orada geçti babam çobandı yörük Ali.1968 _1975 yılları arasında murdalada keçi güttük . fotoğraftaki evde bizim evimizdi .76 dan beri murdalayı görmemiştim sayenizde çocukluğuma geri döndüm o güzellikleri tekrar yaşadım. Allah sizden razı olsun…

  2. Bu güzel gezilere ben de katılmak isterdim Muzaffer bey – lâkin sol dizimdeki minisküs yırtığı ve kıkırdak ödemi nedeniyle tedavideyim maalesef. Belki eşim katılabilir. Bağlarözü’nün gerisindeki tepelerde Saranda Kalesi diye bir kalenin (Kırklar kalesi) kalıntısı var. Daha aşağıdaki yüksek terasta (Knidos yolunun hemen altında ) yerel halkın Kara Kuleler dediği bir çifte tahkimat vardır. Herhalde Knidos yolunu gözetiyorlardı bu savunma sistemi ile…Bir de Yazıköy çıkışında Belen sapağında yolun altındaki antik “culvert” de ilginçtir. Bunları vaktiyle dialamıştık. Ayrıca Yazıköy çıkışından az sonra hafifçe yükselen dönemeç aşılınca soldaki zeytinliğin içinde takriben 30 m. çapında yuvarlak (tolos) biçimli bir mezar anıtı vardır. Ertekin Hocamız 2012’de burayı kazmıştı. Tam ortadaki kör girişli dromos taklidi kapı enteresandır. Roma devrinde soyulduğu M.S.1. veya 2. yy. kandillerinden anlaşılıyor. Tabii bütün bunları yazmakla malumatfüruş görünmek istemiyorum. Eminim siz de bunları görmüşsünüzdür. Ben sadece sitenize bir kadın sesi eklemek istedim.Başarı dileklerimiz ve sevgilerimizle… Esin Turnalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir