datça koyları

Datça Koyları

Cimdallı Koyu ( Karabük )

emecik aimdalı koyu

Cimdallı koyu yarımada’nın Akdeniz tarafında, Aktur’a doğru Emecik’i  geçtikten sonra Çoban çeşmesi dediğimiz akan bir çeşme var, onun karşı tarafındaki Gavur deresi orman yolundan gidiliyor, 3-4 km lik toprak yol  düzgün, piknik yapıp denize girilebilinir. Kıyıya doğru oldukça sığ, doğa yürüyüşü yapanların uğrak yeri. Çevresi çam ağaçlarıyla kaplı. Batıya doğru bu koydan sonra Sarıliman  geliyor. Orman yolundan devam edilirse Aktur virajlarına çıkılır.

Emecik Sarıliman

emecik sarı liman koyu

Datça’dan 19 km ileride Karaincir koyunu doğuya doğru geçer geçmez, Sarıliman gelir. Sahile kadar 500 m lik toprak bir yolu var, traktörler tarafından bozulmuş olabiliyor, alçak arabalar için sakıncalı olabilir. Deniz yolundan da pek uğranılan bir koy değil, geniş sahili taşlık, kayalık. Son yıllarda çevresindeki yangınlarla anıldı, verimli ovasıyla güzel bir koy, denize yakın arazilerin pek çoğu çevrildi eski bakir görüntüsü yok.. Piknik yapıp denize girmek isteyenler uğruyor, kamp yapılabilinir. Amatör balıkçılar için de ilgi çekici olabilir.

Karaincir Koyu

datça karaincir koyu

Datça merkezine 18 km uzaklıkta 600 m lik bir sahil şeridine sahip küçük bir koy, sahili kum. Küçük olmasına karşın çevresi site evleri ve turistik tesislerle çevrilmiş durumda. Yeme – İçme tesisleri var. Fotoğraf Karaincir Tatil sitesi tarafından çekildi, tepede antik kale var. Aktur, Karaincir Minübüsleri ile de gidebilirsiniz.

Periliköşk Güllük Koyu

gunluk-koyu

Güllük Koyu Akdeniz tarafında, Datça Merkezden 15 km uzaklıkta, küçük şirin bir koy.  Datça’ya doğru Karaincir’den hemen sonra geliyor. Çevresinde küçük adalar var, Perili Köşk diye de bilinir. Sahili iri taneli kum, ana yoldan 500 m içeride, düzgün bir yolu var. Adaburnu Gölmar tesislerinin tabelasının yanından giriliyor. Aktur minübüsleri ile gidebilirsiniz..

KARGI KOYU

datça kargı koyu manzarası

Datça Merkezine 3 kilometre mesafedeki Kargı koyu son yıllarda Datçalıların ve tatile gelenlerin sıkça geldikleri bir yer, bunda merkeze yakınlığı kadar, kuzey rüzgarlarına kapalı olması, temiz, berrak denizi, sahil boyunca uzanan yeme-içme tesislerinin de olması etkili. Arabanızla veya belediye denetimli minübüslerle Kargı’ya gidebilirsiniz.. Yeni yapılan planlarda yerleşime izin verildiği söylenen koy şimdilik doğal güzelliğini koruyor. Koyun plajı yuvarlak çakıl taşlarıyla kaplı, bu tatilcileri rahatsız etmiyor, okaliptus ağaçlarıyla kaplı gölgelik kısmın olması, doğayı sevenlerin buraya akın etmesine neden oluyor. Kıyıdan Amatör balıkçılık yapmak isteyenler, yürümek isteyenler de koya geliyorlar, Koyda amatör balıkçıların yakalayabileceği balıklar, Kefal, levrek, sokkan gibi kıyılarda gezen balıklar.. Araba park sorunu yok. KARGI KOYU

Armutlusu

datça akvaryum koyu

Armutlusu Kargı koyundan İnceburun’a doğru giderken ilk koy, küçük bir koy ama gezi ve mavi yolculuk teknelerinin uğrak yeri. Denizden veya karadan yürüyerek Kargı koyundan patika yolu takip ederek gidebilirsiniz. Pırıl pırıl sularından dolayı tekneciler buraya Akvaryum da diyor. Hemen arkasında Gökliman var,  iki koyu dar bir kara parçası ayırıyor. Kuzey rüzgarlarına kapalı, arkası çam ormanlarıyla kaplı cennet koylardan. Temmuz 2016 tarihinde bu koylara yürüdük, Tatilde Sabah Yürüyüşü isimli linke tıklayın.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7

11 yorum

  1. Hepsi birbirinden güzel,açıklamalı fotoğraflar .Datça sevdalılarına anlamlı bir armağan,hele benim gibi artık buralara gitmeyi hayal bile edemeyenler için.Yüreğinize,ellerinize,ayağınıza sağlık.Nice gezmelere..

  2. Kimseye tavsiye etmeyin her geçen sene daha kalabalık oluyor.Yada kıymet bilecekler gelsin .Umarım Datça ile ilgili imar planları yürürlüğe girmez veya gecikir Tek temennim bu

  3. Öncelikle ememeğinize sağlık. Bu. Kadar detay vermeseniz keşke 🙂 bakir kalan yerlerden güzel Datça. Kıymet bilen insanlar gider görür umarım.

  4. Muzaffer Bey merhaba,

    Akdeniz tarafındaki koylarda kurucabük’ün daha doğusundaki koyları haritada göstermemişssiniz, başka bir haritada da bulamıyorum, bu konuda Datça koylarını daha kapsamlı gösteren bir harita mevcut mudur yada siz hazırlayabilir misiniz.

    En derin sevgi ve saygılarımla

  5. Gerçekten güzel bir paylaşım emeğinize sağlık. Bu koylardan hangileri daha bakir kamp yapmak için ve içme suyu olan (dere çeşme vs ) bilgilendirirseniz sevinirim .

  6. Merhaba cok guzel hazirlamişsiniz tesekkur ederiz bir sorum olacak izninizle:
    Poyraz liman dediginiz koyun baska isimleri var mi?(tekir koyu /bükcez) gibi

  7. Valla anlatıp duruyorsunuz.Datcada yol yoktu,kalabalık yoktu,hayat sade idi.Önce yollar yapıldı,sonra doğa yazarları yazdı durdu.Sonuç.Datca büyük şehir kalabaliklarini ağırlamaya başladı,Ankara nin yarışı burda,her yer kalabalık,koylarda palamutbükünde kalabalıktan denize giremedik.Ben eski Datçayi özlüyorum.kusura bakmayın.Saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir