datça koyları

Datça Koyları

Gökliman

kargı armutlusu koyu

Armutlusu Gökliman’ın arka tarafındaki güzel Datça koylarından, Dalış tekneleri için de uğrak yerlerinden, denizaltı dünyasının renkli olduğu koylarımızdan.

Domuzçukuru

datça domuzçukuru koyu

Domuzçukuru Yarımada’nın Akdeniz tarafında deniz yoluyla ulaşılan Cennet koylardan, çevresi ormanlarla çevrili, karadan doğa yürüyüşü ile ulaşmak mümkün, Karia yolu üzerinde. Günlük gezi tekneleri burada mola veriyor. Yürüyerek Hızırşah Aşlama tarafındaki Karia yolunu takip ederek veya Kargı’dan Domuzçukuru patikasını takip ederek gidebilirsiniz. Gidiş – geliş 5-6 saat sürebilir, ona göre tedarikli olmak gerekir. Domuzçukuru Yürüyüşü

Batır Kızılbük

hızırşah kızılbük koyu

Batıya doğru Domuzçukuru’ndan hemen sonraki koy, doğa yürüyüşüyle veya denizden ulaşabilirsiniz. Kızılbük isminde başka koylar da olsuğu için burası yörede Batır ( Hızırşah köyünün eski adı ) Kızılbük olarak bilinir. Geniş bir sahili var, çam ağaçlarıyla çevrili cennet koylarımızdan, tekneler genellikle burada mola vermiyor. Yürüyerek veya denizden gelebilirsiniz, yürüyüş patika yollardan 5-6 saat sürebilir, bu yollarda rehbersiz yürümemek lazım..Domuzçukuru ile Hızırşah Kızılbük’ü arasında birkaç tane biribirinden güzel küçük koy var. Doğa yürüyüşü sayfamda buralara yaptığım yürüyüşleri görebilirsiniz. Yine Kızılbük’ten Hayıtbükü’ne yaptığımız yürüyüşte birbirinden güzel koylardan geçtik. Bu yürüyüşümün linki Gerence – Kargılıbük

OVABÜKÜ – HAYITBÜKÜ – KIZILBÜK

DATÇA OVABÜKÜ               hayıtbükü                    datca-koylari-3

Datça merkezinden 18 km uzaklıktaki Mesudiye’nin koyları Ovabükü, Hayıtbükü, Kızılbük yarımada’nın Akdeniz tarafında yer alıyor, bu koylar son yıllarda huzurlu, sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin akınına uğruyor. Datça’da gezilecek, görülecek yerler dendiğinde de ilk akla gelen bu Cennet koylara deniz yoluyla da birçok ziyaretçi geliyor.   Kızılbük Hayıtbükü koyunun karşısında küçük bir koy, yürüyerek 5 dakikalık bir mesafede, iki konaklama tesisi var, sahili kum. OVABÜKÜ     HAYITBÜKÜ

PALAMUTBÜKÜ

palamutbükü

Palamutbükü Datça Yarımadasının Akdenize bakan kısmında , Datça merkeze 25 km mesafede ,  maviyle yeşilin kucaklaştığı bir turistik merkez. Arabanız yoksa Palamutbükü’ne minibüslerle ulaşabilirsiniz. Palamutbükü sahili Datça’nın en uzun sahillerinden, Datça’yı gezmek isteyenlerin de mutlaka uğradığı yerlerden. Denizi, doğası, insanları, huzurlu, sakin bir tatil arayışında olanları bu Cennet koya çekiyor. Deniz yoluyla gelenler de çok, Palamutbükü limanı deniz yoluyla seyahat edenler için güvenli bir liman. Hafta sonları Datça merkezinden birçok kişi sahildeki lokantalarda oturmak, denize girmek için buraya gelir. PALAMUTBÜKÜ

Palamutbükü’nü biraz geçtikten sonra iki küçük koy geliyor, ilk koy Küçük Çayliman, daha sonra gelen Büyük Çayliman koyu. Güzel bir kumsalı var, yazları mavi tur tekneleri uğrarlar. Bu koylara doğa yürüyüşü veya denizden ulaşmak mümkün. Bu koylara aralık 2016 tarihinde yürüdük sayfamın linki.

Bükceğiz Koyu

bükceğiz koyu

Bükceğiz isminde iki koy var fotoğrafta görülen  Yarımada’nın Akdeniz tarafındaki koylardan, Divan Burnundan hemen sonra, küçük, şirin bir koy, genellikle mavi yolculuk teknelerinin mola verdiği yerlerden, doğa yürüyüşü ile gidebilirsiniz. Palamutbükü limanını  biraz geçtikten sonra sağ taraftaki dere yoluna giriyorsunuz, birkaç kilometre sonra Mağrin yoluna girerek yürüyüşünüze devam ediyorsunuz. Diğer Bükceğiz koyu Yarımada’nın ege tarafında ben onu bu sayfamda Poyraz Liman diye vereceğim, denizciler o koya bu ismi veriyorlar.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7

11 yorum

  1. Hepsi birbirinden güzel,açıklamalı fotoğraflar .Datça sevdalılarına anlamlı bir armağan,hele benim gibi artık buralara gitmeyi hayal bile edemeyenler için.Yüreğinize,ellerinize,ayağınıza sağlık.Nice gezmelere..

  2. Kimseye tavsiye etmeyin her geçen sene daha kalabalık oluyor.Yada kıymet bilecekler gelsin .Umarım Datça ile ilgili imar planları yürürlüğe girmez veya gecikir Tek temennim bu

  3. Öncelikle ememeğinize sağlık. Bu. Kadar detay vermeseniz keşke 🙂 bakir kalan yerlerden güzel Datça. Kıymet bilen insanlar gider görür umarım.

  4. Muzaffer Bey merhaba,

    Akdeniz tarafındaki koylarda kurucabük’ün daha doğusundaki koyları haritada göstermemişssiniz, başka bir haritada da bulamıyorum, bu konuda Datça koylarını daha kapsamlı gösteren bir harita mevcut mudur yada siz hazırlayabilir misiniz.

    En derin sevgi ve saygılarımla

  5. Gerçekten güzel bir paylaşım emeğinize sağlık. Bu koylardan hangileri daha bakir kamp yapmak için ve içme suyu olan (dere çeşme vs ) bilgilendirirseniz sevinirim .

  6. Merhaba cok guzel hazirlamişsiniz tesekkur ederiz bir sorum olacak izninizle:
    Poyraz liman dediginiz koyun baska isimleri var mi?(tekir koyu /bükcez) gibi

  7. Valla anlatıp duruyorsunuz.Datcada yol yoktu,kalabalık yoktu,hayat sade idi.Önce yollar yapıldı,sonra doğa yazarları yazdı durdu.Sonuç.Datca büyük şehir kalabaliklarini ağırlamaya başladı,Ankara nin yarışı burda,her yer kalabalık,koylarda palamutbükünde kalabalıktan denize giremedik.Ben eski Datçayi özlüyorum.kusura bakmayın.Saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir