datça koyları

Datça Koyları

Madan Adası Koyu

datça madan koyu

Bükceğiz ve Kargıcak’tan sonra gelen bu küçük ama güzel koy Madan Adası’nın batı tarafında yer alıyor. Tekne veya doğa yürüyüşü ile gidilebilinir. Buraya yaptığım yürüyüşün linki.

BAĞLARÖZÜ

knidos yolundan bağlarözü manzarası

Bağlarözü Yazı köyü geçip Knidos yoluna girdikten sonra Knidos’a 6-7 km uzaklıkta Akdeniz tarafında güzel bir koy, Knidos’a doğru giderken sol tarafta aşağıda görürsünüz. 1 kmlik bir toprak yolla ulaşılıyor, yol alçak arabalar için sakıncalı olabiliyor. Çevresi badem ve zeytin ağaçlarıyla çevrili bu koyun yamaçları antik çağda bağlarla kaplıydı. Günümüzde yeni yapılan planlarda buraya marina yapılması planlanıyor, denizi biraz taşlı, daha çok piknikçilerin tercih ettiği koylardan.

Domuzini koyu

knidos domuzbükü koyu

Knidos’a giderken 2-3 km kala aşağıda Domuzini koyunu görürsünüz, arabalar toprak yoldan sahile kadar gidebiliyor ama alçak arabalar için sakıncalı olabilir. Knidos yolundan 500 m mesafede, arabanızı yolun uygun bir yerinde bırakarak yürüyerek gidebilirsiniz. Güzel bir sahili , gölgelik ağaçlar var. Piknik yapıp denize girmek isteyenlerin uğradığı bir koy, genellikle yakın köylerden gelirler. Kamp yapılabilinir. Eylül 2016’da arkadaşlarımla koya indik, yüzdüler, bizim gibi koya gelen 4-5 araba daha vardı ama yolu çok bozuktu, arabalrın altını çarpmak, geriye dönerken yokuş yolu o bozuk kesimlerde geçmek çok zor oldu. Yukarıdan koyun bu güzelliğine kapılanlardı buraya gelen arkadaşlar. Plajı genelde kum, kısa bir kayalık kısmdan sonra kum devam ediyor.

Domuzini’nden öne Bağaltı diye küçük bir koy var, Knidos Aslanı’nın denize indirildiği koy. Buraya yaptığımız yürüyüşün linki.

Gıyrap Koyu

knidos gıyrap koyu

Knidos’a birkaç kilometre kala küçük bir koy, çevresi Knidos’un Nekropol alanı, gezi ve mavi yolculuk teknelerinin uğradığı bir koy, kum sahili var.

Ege Denizi Tarafındaki Koylar

Bu koyları da doğu’dan başlayarak sırasıyla veriyorum. Yine burada da ismini bilmediğimiz veya ismi olmayan birçok küçük koy var, buralardan yürüyerek geçtim, doğa yürüyüş sayfalarımda var.

Balıkaşıran koyları

balıkaşıran koyları

Balıkaşıran Datça Yarımadası’nın en dar yeri, yaklaşık olarak bir kilometre, Bu dar kara parçasının Ege Tarafında birbirine bağlı küçük koylar var, bunlara Balıkaşıran koyları diyoruz. Çam ağaçları arasında inanılmaz güzellikte yerler, Karia yolu üzerinde, doğa yürüyüşçüleri buradan geçiyor. Balıkaşıran’da arabanızı bırakıp yürüyerek koyları görebilirsiniz, karayoluna 10 dakikalık bir mesafede. Balıkaşıran ile Emecik Çakal koyu arasında birbirinden güzel küçük koylar var, buralara denizden veya doğa yürüyüşü ile ulaşılıyor. Bu bölgede yaptığım gezi ve yürüyüşlerin linkleri. Cennet Koylar       Soğuksu Balıkaşıran Yürüyüşü

Çatı Koyu

çatı koyu

Çatı koyu yarımadanın Ege tarafında Balıkaşıran’dan sonra gelen bir koy. Çatı koyuna arabayla gidebilirsiniz, toprak yol fazla bozuk değil. Balıkaşıran’ı Datça yönünde birkaç kilometre geçtikten sonra sağ tarafa ayrılan eski karayolundan devam ederseniz koya ulaşırsınız, ana yola 1,5 – 2 km uzaklıkta. her türlü havada tekneler için korunaklı doğal bir liman, günlük ve çam ağaçlarıyla çevrili bir cennet, genelde balıkçıların teknelerini bağladığı bir koy, kotralar da giriyor. Burası ile ilgili birçok sayfam var arama çubuğuna yazarak görebilirsiniz. Çatı koyu fotoğrafları

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7

11 yorum

  1. Hepsi birbirinden güzel,açıklamalı fotoğraflar .Datça sevdalılarına anlamlı bir armağan,hele benim gibi artık buralara gitmeyi hayal bile edemeyenler için.Yüreğinize,ellerinize,ayağınıza sağlık.Nice gezmelere..

  2. Kimseye tavsiye etmeyin her geçen sene daha kalabalık oluyor.Yada kıymet bilecekler gelsin .Umarım Datça ile ilgili imar planları yürürlüğe girmez veya gecikir Tek temennim bu

  3. Öncelikle ememeğinize sağlık. Bu. Kadar detay vermeseniz keşke 🙂 bakir kalan yerlerden güzel Datça. Kıymet bilen insanlar gider görür umarım.

  4. Muzaffer Bey merhaba,

    Akdeniz tarafındaki koylarda kurucabük’ün daha doğusundaki koyları haritada göstermemişssiniz, başka bir haritada da bulamıyorum, bu konuda Datça koylarını daha kapsamlı gösteren bir harita mevcut mudur yada siz hazırlayabilir misiniz.

    En derin sevgi ve saygılarımla

  5. Gerçekten güzel bir paylaşım emeğinize sağlık. Bu koylardan hangileri daha bakir kamp yapmak için ve içme suyu olan (dere çeşme vs ) bilgilendirirseniz sevinirim .

  6. Merhaba cok guzel hazirlamişsiniz tesekkur ederiz bir sorum olacak izninizle:
    Poyraz liman dediginiz koyun baska isimleri var mi?(tekir koyu /bükcez) gibi

  7. Valla anlatıp duruyorsunuz.Datcada yol yoktu,kalabalık yoktu,hayat sade idi.Önce yollar yapıldı,sonra doğa yazarları yazdı durdu.Sonuç.Datca büyük şehir kalabaliklarini ağırlamaya başladı,Ankara nin yarışı burda,her yer kalabalık,koylarda palamutbükünde kalabalıktan denize giremedik.Ben eski Datçayi özlüyorum.kusura bakmayın.Saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir