Mersincik Koyu
Doğuya doğru Murdala’dan sonra gelen büyükçe bir koy, hemen bitişiğinde küçük bir koy da var (poyraz koy ), rüzgarlara kapalı mavi yolculuk tekneleri buraya ve Mersincik önlerine demirliyorlar. Doğa yürüyüşçülerinin de ilgi duyduğu bakir yerlerden. Koyun arazilerinin büyük bir kısmı şahsa ait, burada bir çiftlik var. Mersincik’e Cumalı köyden toprak yolu takip ederek ulaşıyorsunuz. Bu yol bir zaman sonra Murdala trafına sapıyor, doğru gittiğinizde Mersincik koyuna ulaşılıyor, yolu bozuk, alçak arabalar için sakıncalı, son olarak düzeltildi dense de taşlık kısım duruyordur. Koyun doğu kısmında kamp yapabilirsiniz. Mersincik Karaköy Yürüyüşü
Merdivenli
Mersincik’ten yürüyerek 2 saatlik bir mesafede küçük ama olağanüstü güzel manzaralar barındıran bir yer. Denizden veya yürüyüş patikalarını kullanarak gidebilirsiniz, Karia yolu işaretleri var, rehbersiz gitmemek lazım. Mersincik ile Karaköy arasında bunun gibi birkaç koy daha yer alıyor.
Poyraz Liman
Murdala’dan doğuya doğru Poyraz Liman koyu var, geniş bir sahili var, şahıs arazileri bulunuyor. Denize girmek, piknik ve kamp yapmak için uygun. Cumalı köyünden Murdala’ya giden uol üzerinde Sarnıç’ın yanından sola saparak toprak yoldan ulaşabilirsiniz, genellikle yol düzgün.
Değirmenbükü
Değirmenbükü, Datça’nın Ege denizi tarafındaki koylardan, Yazı köyünden 4-5 km lik bir mesafede, genellikle çevre köylerin piknik yapmak için geldiği bir yer. Karia yollarının da geçiş yeri, Knidos’a doğru yürüyenler buradan geçerler. Toprak yol alçak arabalar için uygun değil. Yol üstündeki Knidia ekolojik çiftliğini görebilirsiniz. Kamp yapılabilinir.
Barkas
Değirmenbükü’nden sonra Barkas koyu geliyor, antik dönem duvar kalıntıları dikkati çekiyor. Knidos’un tarım alanlarından bir yermiş. Sakin, güzel bir koy. Değirmenbükü’nden Knidos’a yürüyen yürüyüşçüler bu koyun arazilerinden geçerler.
Hepsi birbirinden güzel,açıklamalı fotoğraflar .Datça sevdalılarına anlamlı bir armağan,hele benim gibi artık buralara gitmeyi hayal bile edemeyenler için.Yüreğinize,ellerinize,ayağınıza sağlık.Nice gezmelere..
Kimseye tavsiye etmeyin her geçen sene daha kalabalık oluyor.Yada kıymet bilecekler gelsin .Umarım Datça ile ilgili imar planları yürürlüğe girmez veya gecikir Tek temennim bu
Öncelikle ememeğinize sağlık. Bu. Kadar detay vermeseniz keşke 🙂 bakir kalan yerlerden güzel Datça. Kıymet bilen insanlar gider görür umarım.
Muzaffer Bey merhaba,
Akdeniz tarafındaki koylarda kurucabük’ün daha doğusundaki koyları haritada göstermemişssiniz, başka bir haritada da bulamıyorum, bu konuda Datça koylarını daha kapsamlı gösteren bir harita mevcut mudur yada siz hazırlayabilir misiniz.
En derin sevgi ve saygılarımla
Merhaba Onur arkadaş doğa yürüyüşlerinde çizdiğim haritalarda vardı, ama ayrıca yeni bir harita hazırlamaya çalışacağım. Teşekkürler.
Gerçekten güzel bir paylaşım emeğinize sağlık. Bu koylardan hangileri daha bakir kamp yapmak için ve içme suyu olan (dere çeşme vs ) bilgilendirirseniz sevinirim .
Turistik koyların dışında su bulma durumu yok, Kızlan Gereme’de kaynaktan akan bir çeşme var ama kamp yapmak yasak.
Değerli bilgileriniz için teşekkürler.
Merhaba cok guzel hazirlamişsiniz tesekkur ederiz bir sorum olacak izninizle:
Poyraz liman dediginiz koyun baska isimleri var mi?(tekir koyu /bükcez) gibi
Bükceğiz
Valla anlatıp duruyorsunuz.Datcada yol yoktu,kalabalık yoktu,hayat sade idi.Önce yollar yapıldı,sonra doğa yazarları yazdı durdu.Sonuç.Datca büyük şehir kalabaliklarini ağırlamaya başladı,Ankara nin yarışı burda,her yer kalabalık,koylarda palamutbükünde kalabalıktan denize giremedik.Ben eski Datçayi özlüyorum.kusura bakmayın.Saygılar.
Emeğinize sağlıklı bizim için rehber oldun
Teşekkürler