datça koyları

Datça Koyları

Bağla Koyu

datça bağla koyu

Bağla Koyu Yarımada’nın kuzeyinde, Emecik dağının batı tarafında hemen dibinde yer alıyor, küçük güzel bir koy. Belediye çöp alanının yanından geçen  toprak yoldan ulaşabiliniyor, yol traktör ve jeep türü arabalara uygun. Bağla Koyu Gezisi

Gereme – Katıyalı

kızlan gereme katıyalı

Gereme – Katıyalı’ya Kızlan’dan devam eden iki değişik yolla ulaşılabiliniyor. Bir tanesi Kızlan’ın geçtikten sonra toprak yol Gereme koyuna çıkıyor, sahil boyunca 3-4 km devam edince Katıyalı’ya gelinir. Diğer yol Kızlan’ın içinden  rüzgar türbinlerine çıkan toprak yol, rampa çıkmak gerekiyor. Kuzeyde olmasına rahmen kuzey rüzgarları burada rahatsızlık vermiyor. Çeşme var, piknik yapılıyor. Etrafı çam ormanlarıyla kaplı.

Yağlısu Koyu

yağlısu koyu

Ege tarafındaki İnceburun’a gelmeden önceki küçük bir koy, buradaki mağaradan sızan sulardan dolayı yörede ( Kızlan ) buraya Yağlısu deniyor. İnceburun yürüyüşünde çektiğim fotoğraf.

Körmendibi

körmen dibi

Karaköy ile Kızlan arazileri arasında kalan İnceburun’un güneybatı tarafında yer alan koya yörede Körmendibi deniyor. Sık çalımsı, dikenimsi bir flora var, zaman zaman geçit vermiyor. Koyun arka tarafı bitki örtüsü çok sık dağlarla çevrili. Buraya yaptığımız yürüyüşün linki.

Yurmakaya

karaköy yurmakaya koyu

Yurmakaya Karaköy’ün kuzeydoğusunda Yarımada’nın ege tarafında yer alan küçük bir koy, denizden veya doğa yürüyüşü ile ulaşılır. Yürüyerek 45 dakikalık bir mesafede, doğuya doğru sahili takip edip patika yoldan ulaşabilirsiniz.

Murdala

datça murdala

Yarımada’nın Ege tarafındaki cennet koylardan, Cumalı köyünden 5-6 km lik toprak bir yoldan gidiliyor, yol düzgün. Koya binalar yapıldı ( site ), piknik yapmak, denize girmek, kamp yapmak için uygun. Doğa yürüyüşü yapanların geçtiği bir yer, Karia yolu buradan geçiyor. Murdala Knidos Yürüyüşü

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7

11 yorum

  1. Hepsi birbirinden güzel,açıklamalı fotoğraflar .Datça sevdalılarına anlamlı bir armağan,hele benim gibi artık buralara gitmeyi hayal bile edemeyenler için.Yüreğinize,ellerinize,ayağınıza sağlık.Nice gezmelere..

  2. Kimseye tavsiye etmeyin her geçen sene daha kalabalık oluyor.Yada kıymet bilecekler gelsin .Umarım Datça ile ilgili imar planları yürürlüğe girmez veya gecikir Tek temennim bu

  3. Öncelikle ememeğinize sağlık. Bu. Kadar detay vermeseniz keşke 🙂 bakir kalan yerlerden güzel Datça. Kıymet bilen insanlar gider görür umarım.

  4. Muzaffer Bey merhaba,

    Akdeniz tarafındaki koylarda kurucabük’ün daha doğusundaki koyları haritada göstermemişssiniz, başka bir haritada da bulamıyorum, bu konuda Datça koylarını daha kapsamlı gösteren bir harita mevcut mudur yada siz hazırlayabilir misiniz.

    En derin sevgi ve saygılarımla

  5. Gerçekten güzel bir paylaşım emeğinize sağlık. Bu koylardan hangileri daha bakir kamp yapmak için ve içme suyu olan (dere çeşme vs ) bilgilendirirseniz sevinirim .

  6. Merhaba cok guzel hazirlamişsiniz tesekkur ederiz bir sorum olacak izninizle:
    Poyraz liman dediginiz koyun baska isimleri var mi?(tekir koyu /bükcez) gibi

  7. Valla anlatıp duruyorsunuz.Datcada yol yoktu,kalabalık yoktu,hayat sade idi.Önce yollar yapıldı,sonra doğa yazarları yazdı durdu.Sonuç.Datca büyük şehir kalabaliklarini ağırlamaya başladı,Ankara nin yarışı burda,her yer kalabalık,koylarda palamutbükünde kalabalıktan denize giremedik.Ben eski Datçayi özlüyorum.kusura bakmayın.Saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir