knidia eko çiftlik

Knidia Eko Çiftlik

knidia çiftliğinde çardak

Knidia çiftliğindeki çardaklarda gönüllü çalışanlar veya konaklamak isteyenler kalabiliyor. Burada kent yaşamından uzaklaşırken , üretime katılarak ilginç bir zaman geçiriliyor.

knidia çiftliği cibindirik

Yarı açık çardaklarda cibindirikler var.

knidia çiftliğinde tuvaletler

Çiftlikte her şey doğaya uygun.

Knidia ve çevresinde  su şebekesi ve elektrik bulunmuyor, sulama suyu, çiftlik sınırları içinde yer alan doğal su kaynağından sağlanıyor. Gereken tüm enerji güneş güneş panelleri ve rüzgardan faydalanılarak elde edilmekte.

knidia çiftliğinde asma köprü

Değirmen yapılarına doğru giderken fantastik bir asma köprüden geçiyoruz.

knidia-kelebek-değirmeni

Çiftlikte üç adet eski su değirmeni var , bunlar restore edilmiş, iki tanesi konaklama için kullanılıyor , değirmenler aynı şekilde korunmuş. üzerindeki yazıda Kelebek değirmeni yazan yapıya bu adı veren kelebeklere temmuz ayında gittiğimizde rastlmıştım. Yüzlerce kelebek yukarıdan akan suların serinliğinde kayalara ve bitkilere tutunmuşlardı. Buraya üremek için geliyor sanırım.

knidia çiftliğinde otel olarak kullanılan eski değirmen

 

knidia eski değirmen

” Tepe değirmen”  Konaklama amaçlı kullanılan değirmen yapılarından.Yeşilliklere bakan teraslarda bütün stresinizi atabilir, kitabınızı okuyabilirsiniz.

knidia-ciftligi-13

Knidia Eko Çiftliğinin ürünleri, zeytinyağı, harıp (keçiboynuzu) pekmezi, sabun, kabuklu datça bademinden oluşuyor, şarap son yıllarda misafirlere ikram edilecek oranda üretiliyor. Bu ürünlerin imalatı , biraz zahmetli olsa da, doğal yöntemlerle, organik olarak insan gücüyle gerçekleştiriliyor.

Sabun üretiminde koku ve renk vermesi, ya da iyi köpürmesi için hiçbir kimyasal madde katılmamakta. Lavanta, nane, tarçın gibi aromatik kokular elde etmek için imbikte damıtma yöntemiyle elde edilen doğal yağlar, renk ve doku vermek amacıyla ise paprika, çay, kekik, biberiye ve safran gibi doğal malzemeler kullanılıyor. Sabun üretimi de tamamen el emeğine dayalı.

Knidia çiftliğinde yetiştirilen üzüm cinsleri İspanya’nın Alicante yöresine özgü Alicante cinsi ile az sayıda yerel üzüm.  Üzümlerin saplarının ayıklanması, ezilmesi ve sıkılması gibi şarap yapımına ilişkin  işlemler  diğer ürünlerde olduğu gibi manuel yöntemlerle gerçekleştiriliyor.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6

2 yorum

  1. Gerçektende herşey muhteşem görünüyor emeği geçen herkesin ellerine sağlık kimbilir birgün yolumuzu düşürür bu güzellikleri yaşarız. Sevgiler selamlar olsun size.

  2. Gerçekten knidia çiftliğine gitmek ıstiyorum.eylulde dat çaya gidince çiftlikte 2 -3 gün kalmak ıstiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir