Çiftlikte elektrik güneş panellerinden sağlanıyordu şimdi elektrik var, tabii işler daha kolaylaştı. Konaklama odalarında klima bulunuyor. Çiftliğin yakınlarında çiftliğe ait yüz dönüme yakın zeytin ve badem tarlaları bulunuyor. Kullanım ve sulamada kullanılan su çiftlik sınırları içinde yer alan kaynak suyundan sağlanıyor. Çiftlikte 4 adet 2 şer kişilik yarı kapalı ahşap çardaklar bulunuyor. Knidia Eko Çiftlikte üç öğün yemek veriliyor, yemekler konaklama ücretine dahil ve odun ateşinde pişiyor, herşey köy ürünü, odun fırınında ekmekleri Nuran hanım yapar.
Harıp pekmezi yaparken harıplar ( keçi boynuzu ) bu taşla eziliyormuş.
Knidia çiftliğinde gönüllü olarak çalışanlar oluyordu, artık bu uygulama yok. Çiftlikte kalanlar için veleybol sahası da düşünülmüş.
Çiftlikteki konaklama amaçlı kullanılan yapılardan biri, Rumlardan kalma, aslına uygun restore edildi, değirmen yapılarına doğru yürürken ilk karşımıza çıkan yapı.
Ağaç kokusunun her an duyulduğu serin taş yapılar, tertemiz yataklar. Bu odalarda klima, duş tuvalet var.
Çiftliğin havuzu kaynak suyuyla doluyor, her zaman pırıl pırıl.
Asma bahçelerini geçerek değirmenlere doğru gidiyoruz.
Gerçektende herşey muhteşem görünüyor emeği geçen herkesin ellerine sağlık kimbilir birgün yolumuzu düşürür bu güzellikleri yaşarız. Sevgiler selamlar olsun size.
Gerçekten knidia çiftliğine gitmek ıstiyorum.eylulde dat çaya gidince çiftlikte 2 -3 gün kalmak ıstiyorum.