haş haş çiçekleri

2018 – Menderes Yolu Yürüyüşü – 3. Gün – Kültürel ve Doğal Güzellikler İç İçe

Yola indikten kısa bir zaman sonra Apollon Lairbenos Kutsal alanına geldik. Burada yemek molası verildi, gölge yerler hemen tutuluyor. Toprak bir yolu var, arabalar gelebildiği için yiyecek, içecek gibi ihtiyaçlarımız  karşılandı. Meyvalar, çeşitli içecekler, sıcak havada önemli oluyor. Yemeğimizi yedikten sonra fotoğraf ve videolar çektim, videoya daha çok zaman ayırınca pek fotoğraf çekememişim.

Apollon tapınağı yüksek bir tepede Adıgüzel barajına bakar vaziyette. Yürüyüşe katılan Dağcılık ve yürüyüş grupları pankartları ile toplu olarak objektiflere poz verdiler. Fotoğraflardan da görüldüğü gibi değişik kentlerden çok sayıda doğasever bu etkinliğe katıldı.

Pankartlara baktığımda, Bandek ( Bandırma ), Bobedak ( İzmir Bornova ), Laodikya (Denizli ), Buca Dağcılık ( İzmir ), Zirve ( İstanbul ), Niobe ( Niğde ), Nefes Aktivite ( Denizli ), İda Dağcılık ( Bandırma ), Pakdos ( Denizli ) yazıları okunuyor. Bireysel olarak veya gruplar halinde arkadaşlarıyla gelenler de çoktu, Bursa’dan Sınır Tanımayan Dağcılar grup halinde gelenlerdendi.

Apollon tapınağında fotoğraflar çekildi, oldukça etkileyici bir konumda yer alan bir tapınak, birinci sit alanı içersinde  korunuyor.

Yürüyüş zamanı gelince Bahadınlar köyüne doğru yola çıktık, 4 km lik bir mesafe. Yürüyüş boyunca tanıştığımız, konuştuğumuz arkadaşlar oldu. Sağ alt fotoğrafta görülen Balıkesirli genç arkadaşım bunlardan birisi, yakından fotoğrafını çekmemi istedi, o takirde gözlüklerde ben de görünecektim, öyle de oldu.

Son kısımlarda sıcaklık arttı, rahat bir şekilde yürüdük. Sağ altta görülen taş yapılar Atakan Erenler arkadaşımın verdiği bilgiye göre içinde su bulunan küplerin konduğu yermiş. Su ihtiyacı olunca buradan alınırmış.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6

2 yorum

  1. Tekmili birden, her yönü ile harika bir yazı. Okurken anı yaşatan cinsten. Fotoğraflar da cabası. Yüreğine, kalemine sağlık Muzaffer Hocam. İyi ki varsın. İyi ki tanıştık. İyi ki Abimsin. Görüşmek üzere sağlıcakla kal Muzaffer Abeyyy…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir