haş haş çiçekleri

2018 – Menderes Yolu Yürüyüşü – 3. Gün – Kültürel ve Doğal Güzellikler İç İçe

denizli çal çakırlar eski evler

Model olunca fotoğraf çekecek çok, katırı da yıllar sonra görmüş oldum.

Bakla tarlaları yanından, bağların arasından yürüdük.Daha önce de belirttiğim gibi yörenin en büyük geliri bağcılık, Türkiye şarapçılık üretiminin % 30’u Çal, Bekilli ve Güney arazilerinde gerçekleşiyor. İlk gün Küp şaraplarının fabrikasını gezmiştik, daha burada birçok üretim tesisi bulunmakta. Diğer şarap markalarına verilen üzümler de az değil, bağ bozumu zamanları köyde birçok kamyonu görmek mümkün.

Bahar görüntüleri ile yürüyüşümüz sürdü, bu kısımlarda hava diğer günlere göre biraz serindi, rahat bir yürüyüş oldu. Sağ altta kayalara oyulan oyuklar görülüyor, çobalar kullanmıştır diye düşündüm, bizim Datça’da da var.

menderes yolu manzarası

Menderes Yolu Tabela işaretinin yanında, ormanlık bir alanda mola verildi. Sadık arkadaşımız gelin size bir şey göstereceğim dedi, yorulmuştum biraz, biz hiç dinlemeyecek miyiz diye sızlana sızlana gittim, gittiğim de iyi olmuş bu manzara karşımdaydı.

Datça’dan gelen arkadaşlarımız yanlarından geçerken bir kaplumbağaya su içirmekle meşguldu. Kaplumbağa lıkır lıkır suyunu içerken videoya çektim, çok hoş bir görüntüydü. İstagram’da paylaştım, birçok yorum yapılmış birinde ” Güzel insanlar iyi ki varsınız, siz olmasanız bu hayat çekilmez ” yazmış. Evet bu etkinlikte olduğu gibi bu insanlarla yaşam sevincimiz, yaşamın anlamı daha da artıyor.

Şu manzaranın güzelliğine bakın, Menderes eski renginde olsa daha bir güzel manzara görürdük sanırım. Bugün okuduğum haberde Ergene ve diğer nehirlerde de korkunç derecede kirlenme olduğu yazıyordu. Bu kirlilik su kaynaklarına da sızıyor doğal olarak, içme suları kanserojen maddelerle dolu. Nehirlerimiz, doğamız, yaylalarımız, zenginliklerimiz bir bir yok olmakta. Gelecek kuşaklar için üzülüyorum.

Menderes Yolu tabelasının önünde hatıra fotoğrafları çektiriliyor. Gören göz için çevremizde  bir güzellik her zaman vardır.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6

2 yorum

  1. Tekmili birden, her yönü ile harika bir yazı. Okurken anı yaşatan cinsten. Fotoğraflar da cabası. Yüreğine, kalemine sağlık Muzaffer Hocam. İyi ki varsın. İyi ki tanıştık. İyi ki Abimsin. Görüşmek üzere sağlıcakla kal Muzaffer Abeyyy…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir