haş haş çiçekleri

2018 – Menderes Yolu Yürüyüşü – 3. Gün – Kültürel ve Doğal Güzellikler İç İçe

Bahadınlar köyüne yaklaşırken tarlalarda çalışanlarla karşılaştık, fakir bir bölge, at, eşek, katır gibi hayvanlardan hala yararlanıyorlar. Bu mazot fiyatlarında bu manzaraları daha çok göreceğiz gibi. Tarlaya bamya ekmişler, susuz yetişiyormuş, bu arada yağmur yağarsa sulanacak.

Atakan Erenler arkadaşımızla birçok kez yan yana yürüdük, bir türlü fotoğrafını çekemedim, hep yürüyor. Bu fotoğrafı da zorlukla çektim, iyi de çekememişim. Hatta bir ara takıldım, karda kayak mı yapıyorsunuz diye. Kendisi etkinliği düzenleyen Mendosk yönetiminde, Menderes Yolu’nun yapımında aktif olarak çalışan arkadaşlarımızdan.

Sağ altta haşhaş tarlası görülüyor.

Yollar çok tozlu, değişik bir toprak, yanımızdan bir motor geçti, sürücüsü kadın, arkasında da yürüyüşçü arkadaşlardan vardı, son anda fotoğrafladım. Sağ altta biraz önce bahsettiğim su küplerinin konduğu yapılardan biri görülüyor, Bahadınlar’a girerken.

Bahadınlar köyündeyiz, pencereden merakla bakan köpekler çok sevimliydi, hemen içeriye kaçtılar.

Karşılaştığımız kişilerle sohbet ederek malzemelerimizin olduğu yere geldik. Artık yürüyüşümüzü daha ayrıntılı olarak  yapacağım videolarda görürsünüz.

Yazılarımda daha önceden tanıştığımız, birçok şey paylaştığımız Ali Yollu, Sadık Baydere, Atakan Erenler arkadaşlarımdan söz ettim. Bu etkinlikte ve bu yolun yaşama geçirilmesinde büyük katkıları, fedakarlıkları olan birçok kişi ve kuruluş olduğunu biliyorum, Ali Yollu arkadaşımız yayınladığı sayfada bu kişi ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti, bizler de aynı şekilde kendilerine teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir üç gün yaşadık, ülkemizin ne denli imkanlar sunduğunu, güzelliklerini gördük. Yöre insanına da yardımlarından, hoşgörülü davranışlarından  dolayı teşekkür ediyoruz.

Eşyalarımızı arabamıza yrleştirdikten sonra, kahvede güzel bir çay içtik. Bu arada tanışıp, sohbet ettiğim Osman arkadaşa buradan selamlar. Tarihi oldukça eski olan yerleşimler, mezar taşlarından da bunu görebiliyoruz. Bahadınlar dan ayrılırken köyün fotoğrafını çektim, memletimin her tarafı güzel, sıcak insanlarla bu güzellikler daha anlam kazanıyor.

Yürüyüşten geleli üç gün oldu, daha evden dışarı adımımı atmadım hala oralarda gezer gibiyim. Önümüzde birçok etkinlik var, onları takip etmeye çalışacağım. Tanıştığımız, selamlaştığımız birçok arkadaş oldu herkese Datça’dan selamlar, iyi yürüyüşler.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6

2 yorum

  1. Tekmili birden, her yönü ile harika bir yazı. Okurken anı yaşatan cinsten. Fotoğraflar da cabası. Yüreğine, kalemine sağlık Muzaffer Hocam. İyi ki varsın. İyi ki tanıştık. İyi ki Abimsin. Görüşmek üzere sağlıcakla kal Muzaffer Abeyyy…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir