9 -Aktur Plajları: Merkezden 30 km uzaklıkta Aktur tatil sitesi ve plajları yer alıyor. Çiftlik koyu ve onun bitişiğinde kovanlık koyu sahili var. Kovanlık sahiline Kovanlık tesislerinden giriliyordu, burası Doğa Koruma ve Milli Parklar’a geçtikten sonra işletilmez oldu. En son 8 haziran 2016 tarihinde baktığımda kapısı kilitli idi. Datça’ya 30 km mesafedeki Aktur’da mavi bayraklı üç plaj bulunuyor; Aktur Tatil Sitesi Plajı, Aktur Kamping Plajı, Aktur Kurucabük Plajı. Kurucabük Aktur’dan 1,5 km ileride, Aktur minübüsleri, Datça koop. ile ulaşabilirsiniz. Bu plajlarda her türlü donanım ve tesis bulunuyor, günübirlik bu plajlardan yararlanabilirsiniz.
Fotoğrafta Aktur Çiftlik Koyu görülüyor.
Kurucabük Sahili.
Mesudiye Plajları: Merkezden 18 km uzaklıktaki Mesudiye’nin koylarındaki plajlar son yıllarda burada konaklayanların ve günübirlik yüzmek için gelenlerin akınına uğruyor. Bunlar; Hayıtbükü, Ovabükü ve Kızılbük plajları. Mesudiye plajlarına Mesudiye minübüsleri ile gidebilirsiniz.
10 – Hayıtbükü Plajı : Daire biçiminde küçük bir koy, rüzgarlara karşı korunaklı olması nedeniyle buraya gelenler çok oluyor, sahilin kum olması, ve denizin sığlığı çocuklu aileleri buraya çekiyor. Ağaçlarla çevrili sahilinde birçok yeme – içme, konaklama işletmesi var, bu işletmelerin şezlong ve şemşiyeleri sahili kaplamış vaziyette oluyor. Hayıtbükü küçük bir koy, yaz aylarında oldukça kalabalık oluyor, gelenler burayı seviyorlar.
11 – Ovabükü Plajı : Hayıtbükü’nden 1 km ileride Ovabükü sahili yer alıyor, sahil oldukça uzun bu yüzden sıkışıklık yaşanmıyor, sahili kum ve çakıl karışımı, çabuk derinleşiyor, rüzgarlı havalarda biraz dalga oluyor.
Sahil boyunca yeme – içme işletmeleri ve bunlara ait ait şemşiye ve şezlonglar var, en kalabalık zamanlarda bile tenhaymış gibi bir havası oluyor. Ovabükü doğal güzelliğini koruyan koylarımızdan.
12 – Mesudiye Kızılbük Plajı : Hayıtbükü’nden doğuya doğru 500 m ileride, güzel bir plajvar, hemen bitişiğinde doğa ile iç içe turistik işletmeler var, bunların şezlong ve şemşiyelerinden faydalanabilirsiniz. Sahili kum çakıl karışımı, sakin bir yer.
Guzelgibigorunuyo
Muzaffer bey emeğiniz ve bu güzel yazınız için çok teşekkür ederim. Datça ya ilk defa gelecek olan bizler için çok güzel bir rehber oldu.
Muzaffer bey gerçekten tşk ederim bir umut bir ugraş bir emek sonucu oluşanve bilgi paylasımın için minnettarım..2 yıl önce gelmiştim bu sayfayı zıyaret ettıgımde tekrar o anları yaşama sansım oldu duygular ve anılar canlandı benlıgımde..tekrar ılk fırsatta gelecegim…
Muzaffer bey teşekkürler
Muzaffer bey emeğinize ve ilginize teşekkürler.Datça plajları bu kadar güzel tanıtılır.Ben Datça ya gitmedim ama şimdiden gelmek için can atıyorum.
Çok teşekkürler Orhan Bey, gördüğümü yazmaya çalışıyorum.
Merhaba Muzaffer Bey, bu Bayram Aktur plajlarına gittik. Kalabalıktan oturacak yer bulamadık. Yazlıkçılar, kampingciler, günübirlik gelenler birleşince plajlarda yer kalmamış. Bazıları abartıp yerlere 2-3 metrelik hasırlar serip tüm gölgeyi kendilerine kapatmışlar. Üstelik plajda nereye otursam önce kumsala soktukları izmaritleri temizlemem gerekti. Gölgelik yerler ise izmarit, torba, meyva kabukları, boş şişeler ve çekirdek kabuğuyla pisletilmişti. En son ufak bir çocuğu tuvalet yerine herkesin oturduğu kumsala işettiklerini görünce bir daha gitmemeye karar verdim…
Bız de nasipse 3 gun sonra kısa süreli bir tatıl için datca yı secmiştik.Datça nın neresinde diye karar veremedik.deneyiminizi bizimle paylaşıp yazıya döktugunuz için tesekkurler.
O kadar guzel anlatmissiniz ki… emeginize saglik…tesekkurler…
Knidosa giden yol oldukça kötü. Giriş ise 15 tl. Dogal bir koy olmasına rağmen o kadar yolu gitmeye demez bence..
Aktur Sitesi Çiftlik Koyu’ndaki plajlar günü birlikçilere açık deildir.Burada ev sahiplerinin şemsiye ve şezlongları vardır.Yanlış bilgi verip tartışmalara sebep olmayın lütfen.Diğer taraflar da kiralanacak ve dışardan gelenler o imkanlardan ücretiyle yararlanabilecekler.Şu anda çok kötü bir piknik yeri gibi kullanıp çöplerini de bırakıp gitmekteler.Aktur elbette ki bunlara duş WC kabin hizmeti vermeyecektir.
Bildiğim kadarıyla sahiller kimsenin malı değil, belirli kuralları yerine getirerek buralardan yararlanılır. Çöp gibi konularda haklısınız, insanlarımız maalesef böyle ama yasaklamak ta çözüm değil diye düşünüyorum.
Şemsiye-Şezlong. Kaldırın onları, havlu mu sereceğim.
Merhaba Muzaffer Bey
Billurkentte sadece plajdan şezlonglardan konaklama olmadan faydalanmak için gidilebiliyor mu?
Konaklayanlar yararlanıyor.
Merhaba MUZAFFER Bey,
Akcabük’e 2018 de gittiğimizde Hayel kırıklığına uğradık. Çünkü senelerdir gittiğimiz
Plajı telle çevirip Camping yapmışlar, tabii giriş ücretli olmuş.
Evet öyle oldu maalesef…
Hocam elinize sağlık tşk ler,yanlız ne yazikki duşlar dediğiniz gibi değil,şu an için hiçbirinde çalışmıyor,ben her sabah sevgi yolunda yürüyüş yapıyorum ve kontrol ediyorum duşlar devreye giremedi bir türlü,bilginize hocam…
Yetkililere duyuralım..
emeğinize sağlık çok yararlı bilgiler. kendi şemsiye ve havlumuzla hangi koylardan girebiliriz. işletmelerin şezlonglarını kullanmadan?
Turistik işletmelerin olmadığı her yer müsait.
Kızlan’a hiç gitmedim. Nasıl bir köy acaba? Denizi özellikle ben merkez, palamutbükü, aktur, hayıtbükü gibi yerlerde denize giriyordum
Sitemde Kızlan ile ilgili birçok sayfa var, her yerini tanıtıyorum Kızlan diyerek sitenin arama çubuğunda aratınız.