eylül'de hayıtbükü plajı

Ulaşılması Kolay 15 Datça Plajı

palamutbükü plajı

13 – Palamutbükü Plajı: Datça’nın en uzun sahillerinden birine sahip olan Palamutbükü son yıllarda turist akınına uğruyor. Bunda rüzgarlardan etkilenmeyen, her zaman pırıl pırıl berrak denizinin rolü büyük. Sahil boyunca adım başı yeme-içme işletmeleri var, bunların çardaklarında veya ılgın ağaçlarının gölgesinde oturup, şezlong ve şemşiyelerinden faydalanabilirsiniz. Konaklama tesislerinin de sahilde şezlong ve şemşiyeleri oluyor. Palamutbükü minübüsleri sıkça işliyor.

Yaz aylarında Palamutbükü oldukça kalabalık oluyor, sahilin genişliği nedeniyle bir sıkışıklık yaşanmıyor. Sahil genellikle yassı çakıl taşlı, yürürken rahatsız etmiyor, denizi de bulanmıyor. Doğuya doğru kumluk kısımlar var. Deniz çabuk derinleşiyor, yüzmeyi sevenler Palamutbükü denizini unutamazlar. Palamutbükü minübüsleri sıkça çalışıyor . Web Sitemdeki arama çubuğuna yazarak minübüs hareket saatlerini öğrenebilirsiniz.

datça akçabük plajı

14-Akçabük: Ovabükü ile Palamutbükü arasında yer alan Akçabük Yarımada’nın en güzel plaj ve manzarasına sahip koylarımızdan. Özel arazi olarak etrafı çevrilince üzülmüştüm, halkın ağaçların gölgesinde denize girdiği bir yerdi. 21 haziran 2018 tarihinde uğradığımda kamp alanı olarak düzenlendiğini gördüm. 50 dönüm ormanlık alan temizlenmiş, kendi çadırlarınızla veya kampingin çadırlarında kamp yapabilir duruma getirilmişti. Son yorum yazan arkadaşımız girişin ücretli olduğunu yazmış, turizm sezonuna yakın uğrayıp gerekli bilgileri yazacağım.

gerence plajı

Akçabük’ten biraz önce de Gerence plajı var, daha küçük bir sahili var, tekneciler Akvaryum  diyor. Palamutbükü sahilinden Ovabükü’ne giden karayoluna çıktıktan hemen sonra.

Mesudiye Kurubük Plajı

Kurubük, Ovabükü’nden çıkıp kıyı yolundan Palamutbükü’ne giderken ilk koy, yeşil alanı ve sakin bir ortamda denize girmek isteyen tatilcilerin uğrak yeri.

knidos plajı

15 – Knidos Plajı : Merkezden 35 km uzaklıktaki Knidos ören yerine gelenler, tarihi eserleri gezerken antik limanlarda da yüzmeden gitmiyorlar. Büyük liman sahilinde Ilgın ağaçlarının gölgesine oturan ziyaretçiler, değişik bir gün yaşıyorlar. Denizde bulunan deniz çayırları bazı kişileri rahatsız edebiliyor, oysa bu bitkiler denizin sağlıklı ve temiz olduğunun göstergesi.

knidos plajı

Knidos’ta bir adet lokanta bulunuyor, fotoğraftaki sahilin biraz ilerisinde. Palamutbükü minübüsleri işliyor. Ulaşım sayfamda hareket saatleri var. Knidos’un kuzey tarafındaki sahillerinden de denize girenler oluyor. Kuzey rüzgarlarına açık sahiller.

 

Sayfalar: 1 2 3 4

23 yorum

  1. Muzaffer bey gerçekten tşk ederim bir umut bir ugraş bir emek sonucu oluşanve bilgi paylasımın için minnettarım..2 yıl önce gelmiştim bu sayfayı zıyaret ettıgımde tekrar o anları yaşama sansım oldu duygular ve anılar canlandı benlıgımde..tekrar ılk fırsatta gelecegim…

  2. Muzaffer bey emeğinize ve ilginize teşekkürler.Datça plajları bu kadar güzel tanıtılır.Ben Datça ya gitmedim ama şimdiden gelmek için can atıyorum.

    1. Merhaba Muzaffer Bey, bu Bayram Aktur plajlarına gittik. Kalabalıktan oturacak yer bulamadık. Yazlıkçılar, kampingciler, günübirlik gelenler birleşince plajlarda yer kalmamış. Bazıları abartıp yerlere 2-3 metrelik hasırlar serip tüm gölgeyi kendilerine kapatmışlar. Üstelik plajda nereye otursam önce kumsala soktukları izmaritleri temizlemem gerekti. Gölgelik yerler ise izmarit, torba, meyva kabukları, boş şişeler ve çekirdek kabuğuyla pisletilmişti. En son ufak bir çocuğu tuvalet yerine herkesin oturduğu kumsala işettiklerini görünce bir daha gitmemeye karar verdim…

  3. Bız de nasipse 3 gun sonra kısa süreli bir tatıl için datca yı secmiştik.Datça nın neresinde diye karar veremedik.deneyiminizi bizimle paylaşıp yazıya döktugunuz için tesekkurler.

  4. Knidosa giden yol oldukça kötü. Giriş ise 15 tl. Dogal bir koy olmasına rağmen o kadar yolu gitmeye demez bence..

  5. Aktur Sitesi Çiftlik Koyu’ndaki plajlar günü birlikçilere açık deildir.Burada ev sahiplerinin şemsiye ve şezlongları vardır.Yanlış bilgi verip tartışmalara sebep olmayın lütfen.Diğer taraflar da kiralanacak ve dışardan gelenler o imkanlardan ücretiyle yararlanabilecekler.Şu anda çok kötü bir piknik yeri gibi kullanıp çöplerini de bırakıp gitmekteler.Aktur elbette ki bunlara duş WC kabin hizmeti vermeyecektir.

    1. Bildiğim kadarıyla sahiller kimsenin malı değil, belirli kuralları yerine getirerek buralardan yararlanılır. Çöp gibi konularda haklısınız, insanlarımız maalesef böyle ama yasaklamak ta çözüm değil diye düşünüyorum.

  6. Merhaba Muzaffer Bey
    Billurkentte sadece plajdan şezlonglardan konaklama olmadan faydalanmak için gidilebiliyor mu?

  7. Merhaba MUZAFFER Bey,
    Akcabük’e 2018 de gittiğimizde Hayel kırıklığına uğradık. Çünkü senelerdir gittiğimiz
    Plajı telle çevirip Camping yapmışlar, tabii giriş ücretli olmuş.

  8. Hocam elinize sağlık tşk ler,yanlız ne yazikki duşlar dediğiniz gibi değil,şu an için hiçbirinde çalışmıyor,ben her sabah sevgi yolunda yürüyüş yapıyorum ve kontrol ediyorum duşlar devreye giremedi bir türlü,bilginize hocam…

  9. emeğinize sağlık çok yararlı bilgiler. kendi şemsiye ve havlumuzla hangi koylardan girebiliriz. işletmelerin şezlonglarını kullanmadan?

  10. Kızlan’a hiç gitmedim. Nasıl bir köy acaba? Denizi özellikle ben merkez, palamutbükü, aktur, hayıtbükü gibi yerlerde denize giriyordum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir