Pirenlik’ten Hayıtbükü’ne Trekking

hayitbuku-yuruyusu-28

Burada yemek molası vereceğiz, Kızılbük gibi bazı isimler datça’nın değişik yerlerinde kullanılır, oranın ismiyle belirtilir Hızırşah ( Batır ) Kızılbük’ü diye, mesela yürüyüşümüzün sonunda Mesudiye Kızılbük’üne varacağız. Kızılağaç, Kargılıbük gibi isimlere de bir kaç yerde rastladım.

hayitbuku-yuruyusu-29

Bu berrak su birkintisinin yanından geçen arkadaşlarımın mutluluğunu görüntülüyorum, önce Nilay Dede  arkadaşımız geliyorlar. Fotoğraflarda mutlu yüzleri görüntülemeyi çok seviyorum, insanlarımızın karamsar ve mutsuz olduğu günlerde.

hayitbuku-yuruyusu-30

Güneş ışığında parıldıyan sular, geçen tekne arkadaşım Selahattin kaptan’a aitmiş, sonra öğrendim, geçen yıl onunla yarımadayı dolaşmıştım. Rüzgar yok ama açık denizin solugan dalgaları var.

hayitbuku-yuruyusu-31

Bayan arkadaşlarımızın bazıları paçalarını sıvayarak suya girdiler, Semra arkadaşımızın en sevdiği an bu anlar.

hayitbuku-yuruyusu-32

Onların bu coşkusunu fotoğraflıyacağım derken bir baktım dalganın içinde kalıvermişim, ayağımdaki çizmelere güveniyordum.

hayitbuku-yuruyusu-33

Öğlen yemeğinden sonraki yürüyüşümüz Karia yolu olarak yürüyüşçüleri bekleyen parkurda olacak. Bu yol aslında ağaçlamadan Domuzçukuruna oradan buraya devam ediyor. Şelaleleri göreceğimiz için biz doğrudan Kızılbük’e geldik , Domuzçukuru yolunu daha önce bir çok kez yürümüştük zaten,  şimdi tek farkı belirli yerlerde boya ile yapılmış işaretler ve patika yolda bazı yerlerde bitkiler temizlenmiş. Ben şimdiye dek buradan Mesudiye tarafına yürümemiştim, Karia Yolu bahanesi ile yürümüş olacağım.

hayitbuku-yuruyusu-34

Parkur  kıyıyı takip eder bir şekilde yamaçlardan devam ediyor,  manzara çok güzel. sağ köşedeki fotoğrafta Karia Yolu işareti ve yolun durumu görünüyor, yolun büyük bir kısmı kayalık ve kırmalık – taşlık bir alandan geçiyor. Yoldaki bu küçük taşlara takılmalar veya kaymalar oldu, özellikle inişlerde. Her taraf Mesudiye’ye kadar kızıl kayalarla kaplı, Kızılbük ismi de buradan geliyordur.

hayitbuku-yuruyusu-35

Çok güzel görüntülerle kaplı bir parkur, yolumuz üzerinde yörede inek memesi denilen bitkiye rastlıyoruz, fotosentez yapamadığı için bu renkteymiş sanırım, flora grubundaki arkadaşlar bununla ilgili yazmışlardı.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

9 yorum

  1. elinize sağlık.bu güzel gün daha nasıl anlatılabilirdi ki.Tüm resimler için teşekkürler.

  2. fotoğraflar, şelaleler, manzaralar vee bizz Harikayızz. Ellerinize emeğinize sağlık

  3. Muzaffer bey, verdiğiniz ilgiye ve en önde sizden bu güzel site’ye çok teşşekür edderim. Ahmet Bey ile arkadaşlarınızın sık yürüyüşleriniz imrenilecek birşey. Cok şanslısınız bu doğa’ya ve takımınız’a. Gelecek Pazarı bekliyorum.

  4. Muzaffer Hocam harika fotoğraflar çekmişsin. Bu işin üstadısınız.Teşekkürler, pazar sabahı yeni bir yürüyüşte buluşmak üzere. Abdullah Morkavuk

  5. bir gün datça’ya gelip;bu yürüyüşlerden birine denk gelmeyi çok isterim.Datça çok güzel ve gezilip görülmesi gereken bir yer.Şimdilik sadece resimlerden ve sitenizden takip edebiliyorum…

  6. Hocam ellerinize,ayaklarınıza,emeğinize sağlık.Karia yolu, işaretlemeler,konaklama,yiyecek ve su ihtiyacını karşılamak açısından özellikle bölgeyi bilmeyen birisi için
    solo olarak yapılabilecek durumdamı?Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir