kargı inceburun yürüyüşü

Kargı – İnceburun Yürüyüşü

kargi-inceburun-yuruyusu-5

Ormanda içerilere girdikçe yollar kayboluyor, sık bitki, topluluklarını aşmamız gerekiyor. Yukarılara tırmanırken Armutlusu’ya bir tekne geliyor, pazar günleri buraya teknelerle gelip piknik yapanlar olur.

kargi-inceburun-yuruyusu-6

Bazen patika yollardan yürüyoruz bu gibi yerlerde eski zamanlardan kalan bazı kalıntılar oluyor, teras duvarlarına sıkça rastlanılıyor. Bu yerler çok eski yıllarda ekilen, tarım yapılan yerlermiş. Geçen defa geldiğimde görmediğim bir yalak karşımıza çıkıyor. Böyle sık ağaç ve makilerle çevrili bir yerde bu gibi şeylere rastlamak büyük tesadüf, takip ettiğimiz belli bir yol yok buralarda, nerede bir rahatlık görürsek oraya dalıyoruz.

kargi-inceburun-yuruyusu-7

Oldukça uzun bir su yalağı,  biraz yukarısında bir kaynak var, az bir su görünüyor, geçmiş yıllarda bu gibi kaynaklarda su bol olurmuş, yaşlılardan hep duyarım.

kargi-inceburun-yuruyusu-8

Teras duvarları ormanın içinde devam ediyor. Bu ormanda maki ve kızıl çamlar birlikte bulunuyor, böyle ormanlarda yürümek zor oluyor, makiler çoğu zaman yürümeyi zorlaştırıyor.

kargi-inceburun-yuruyusu-9

Bilmediğimiz, ilk kez yürüdüğümüz yerler, biraz sezilerimize güvenerek yürüyoruz, görünen bir yer yok, her taraf ağaç ve çalımsı bitkilerle kaplı, arada bir gökyüzünün mavisini görüyoruz, o bizim için bir ışık oluyor.

kargi-inceburun-yuruyusu-10

Ve bu yapıntılara gelince ulaşmak istediğimiz yola çıktık demek oluyor, patika yol bu kalıntıların yanından geçiyor, geçen geldiğimde de dotoğraflarını çekmiştim. Ev olarak kullanıldığı anlaşılan bir yapı kalıntısı ve önünde oval bir yapı var. İçi, toprakla dolu, ne olduğunu tam olarak bilemiyorum, bir tahıl deposu falan olabilir belki.

kargi-inceburun-yuruyusu-11

Yarımada’da insanlar nerelerde yaşamışlar, çoğu hayvancılıkla ilgili, hala Kargı taraflarında keçi çobanları diğer yerlere göre fazla. Evin yakınında yaşlı zeytin ağaçları da var. Bu gibi yerlerin çoğu Rumlardan kalma, o yıllarda Datça doğasının  en güzel yerlerinde yaşamışlar. Bu yapının yanını da kazmışlar, artık bu kazılan çukurlara sıkça rastlanılıyor, birileri eski yapı gördüğü her yeri kazıp duruyor.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Bir yorum

  1. Resim ve yorumlar için teşekkür ederiz. Bu yaz üçüncü defa fakat bir gün için değil bir hafta için geleceğim. Bir sorum olacak müsaade edersen. Denizden en yüksek yerleşim yeri neresidir?
    Nefes darlığı çekenler için.

    Teşekkür ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir