muço dağı yürüyüşü

Muço Dağı Tırmanışı

muco-dagi-tirmanisi-33

Zirveye çıkan yola girdiğimizde kartal sesi demişim arkadaşlarıma, oldukça yukarıda ve uzakta olduğu için pek ayrıntılı çekemedim ama gagasına bakınca nasıl da devasa bir yaratık olduğu belli oluyor. Yıllar önce avcıların yaraladığı bir kartalı beslemiştim, Datça’ya özgü bir kartalmış, son kalanlar bunlar, hepimizin çok dikkatli olması lazım.

kargı muço tepesi

Zirvede sandal ağaçları ve frigana türü bitki örtüsü var. Geniş ve düz bir alan Ekrem arkadaşıma yazın burada çadır kuralım diye takıldım, ah yakınlarda su olsa çok güzel bir tepe.

muco-dagi-tirmanisi-35

Kargı koyunu ve Datça körfezini aynı anda görüyoruz, diğer tarafta Simi adası net bir şekilde görülüyor.

muco-dagi-tirmanisi-37

Kuzey batı tarafımızda bir zaman önce tırmandığımız Tuludağ görülüyor. Arka taraftaki vadide domuz çukuru var ama daha sonra yürüdüğümüzde de göreceğimiz gibi oraya ulaşmak öyle kolay değil. Aslında bugün ben o vadiye inerek Domuzçukuru’na gitmeyi istiyordum, zaman yeterli olmadı, günler uzadığında deneyeceğim.

muco-dagi-tirmanisi-38

Bu Datça dağlarının zirvesi ilginç, hangisine çıktıysam rüzgarsız güzel bir hava oluyor, burada da bu kural bozulmadı. Yemek molamızı burada verdik, ben bu kez ağırlık olmasın diye yanıma fazla birşey almadım. Arkadaşlarım sağolsunlar bayağı yüklü gelmişler, yemeğimiz herzamanki gibi meyvalar. Mustafa kendi bahçerinde yetişmiş muzdan getirmiş, bir tanesini bana verdi. Hep merak ederdim buradaki muz ağaçlarını gördükçe yenirmi diye. Çok güzel bir tadı vardı, hafif ekşimsi, yalnız muzları taşıyan dallar rüzgarda kırılıveriyormuş, bir de çokça su gerekiyor. Biçimleri de pazardan aldığımız muzlara göre farklıydı, fotoğrafta görebiliyorsunuz.

muco-dagi-tirmanisi-39

20 Dakikalık bir moladan sonra yola koyulduk, güzey tarafımızda geçen keşif gezimizde gördüğümüz tepeye doğru yürüyoruz, orada bir sarnıç olduğunu duymuştum.

muco-dagi-tirmanisi-40

Pinar dediğimiz meşe türü bitkiler bu kısımda sıklaştı. Kızılova, Armutlusu ve Gök liman göründü. Araştırmamızda herhangi bir yapı kalıntısına rastlamadık ama tepeler oldukça geniş, düz, buralarda hayvan otlatılmıştır. Belki sarnıç ta vardır bu yüzden ama bilen biri olmadan bulmak zor.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8

2 yorum

  1. super yerler sayenizde sizin fotograflarinizla cevreyi daha iyi taniyorum cabalarinizi takdir ediyorum sevgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir