knidos akademi sergisi

2013 UKKSA 3. Knidos’un Sır’ı Festivali ve Sergisi

3 Ağostos Cumartesi günü Yaka Köyündeki Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’nde 3. sü düzenlenen Knidos’un Sır’ı Festivali ve Açık hava sergisinin açılışı vardı. Serginin açışışı saat 19.00 da olmasına karşılık ben biraz erken gittim. Böyle etkinliklerde kalabalıklar geldikten sonra sergilenen eserlerin fotoğrafını çekmek zor oluyor. Diğer yandan çalışmaların fotoğraflarını hissederek çekmek istiyorum. Bu nasıl oluyor tabii ki ışıkla, çoğu üç boyutlu olan çalışmalar ışıkla değişik anlamlar kazanıyor. Değişik saatlerdeki ışık altında daha değişik ifadeleri olabiliyor. Gelin sergideki çalışmaların bir kısmını, yaşananlardan geriye kalanları birlikte görelim. Çalışmaların bir kısmını diyorum, Knidos akademi sergilerinde çok sayıda eser, geniş bir alana yayıldığı için göremediklerim oluyor.
knidos-akademi-sergisi-11

Knidos Akademi’nin uç kısmından çalışmaları gezmeye başladım. Sanatçı Mustafa Ağatekin ” Cam Siperhane” Seramik sergisi. Bu çalışmaları değişik saatlerde çektim, her ışıkta daha farklı göründüler.

knidos-akademi-sergisi-1

Sanatçı Ekrem Özen ” Cam Heykeller” Seramiş sergisi.

knidos-akademi-sergisi-2

Sanatçı Ayten Akbayram “Red-i Miras” Seramik Sergisi. Bu sergide 11 kişisel sergi olduğunu okumuştum. Burada belirttiğim gibi bunlardan bazılarını not edebildim.

knidos-akademi-sergisi-3

Sanatçı Emel Vardar ” Knidos Efsanesi” Seramik sergisi. Emel Vardar’ın sergisinde çok sayıda çalışması vardı, heykel şeklinde çalışmalardı.

knidos-akademi-sergisi-4

Emel Vardar seramik çalışmalar.

knidos-akademi-sergisi-5

Emel Vardar’ın normal insandan boylu seramik heykel çalışmaları oldukça ilgi çekti.

knidos-akademi-sergisi-6

Sanatçı Nihat Sezer Sabahat

Sayfalar: 1 2 3 4 5

2 yorum

  1. sizin objektifinizden izlemek de büyük keyf.elinize sağlık.ayrıca beni bu güzel karelerde görmek mutlu etti. teşekkür ederim.

    1. Çok güzel yorum ve fotoğraflarınızın arasında kendimi görmek beni sevindirdi, ellerinize sağlık Muzaffer Bey, her zamanki gibi harika sunum ve fotoğraflar sağ olun var olun teşekkürler….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir