knidos akademi sergisi

2013 UKKSA 3. Knidos’un Sır’ı Festivali ve Sergisi

 

knidos-akademi-sergisi-29

Sergi açılışı için herkes toplandı, serginin açış konuşmasını ve sunuculuğunu UKKSA kurucu üyesi ressam İbrahim Çiftçioğlu yaptı. Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan da bir konuşma yaptı.

knidos-akademi-sergisi-28

Daha sonra Fransa’dan gelen Kırmızı Küpeler grubu Balkan müziklerini seslendirdiler.

knidos-akademi-sergisi-30

Kapının yanında duran seramik heykel yanında duranlara da ışık veriyordu sanki. Etkinlikte karşılaştığım yürüyüş arkadaşım Ümit Kırcalı, arkadaşı Zeynep Feryal Öztürk’le objektifime poz verirken. Arkadaşlarımızın birçok fotoğrafını çekme fırsatım oldu.

knidos-akademi-sergisi-32

Sol üstte Nazmiye Halvasi Yakalı kadınlarla. Sağ üstte Can Akbulut ve eşi Menekşe hanım. Yılların sanatçısı Edip Akbayram sergide ilgi odağıydı. Şimdiye dek Datça’ya gelen birçok sanatçının fotoğrafını çektim, ama benim onlarla fotoğrafım olmadı, bundan sonra ben de çektireyim dedim.

knidos-akademi-sergisi-33

Sağ üstte, Hızırşah muhtarı Mehmet Çengel köylüsü Demir Temel’le sergideydi. Solda, yürüyüş arkadaşım Aynur Altuğ . Sağ altta, Yaka köylüler her zaman olduğu gibi sergideydiler.

 

knidos-akademi-sergisi-34

Kırmızı Küpeler grubundan sonra Haluk Çetin  anadolu ezgilerini seslendirmeye başladı. İlk parçadan sonra, bu müzik ziyafetini kaçırdığım için üzülerek eve dönmem gerekti. Sergi 30 Eylül’e kadar gezilebilecek, buraya yolu düşenler kısa bir zaman da olsa bu sergiye zaman ayırsınlar derim.

Sayfalar: 1 2 3 4 5

2 yorum

  1. sizin objektifinizden izlemek de büyük keyf.elinize sağlık.ayrıca beni bu güzel karelerde görmek mutlu etti. teşekkür ederim.

    1. Çok güzel yorum ve fotoğraflarınızın arasında kendimi görmek beni sevindirdi, ellerinize sağlık Muzaffer Bey, her zamanki gibi harika sunum ve fotoğraflar sağ olun var olun teşekkürler….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir