knidos akademi sergisi

2013 UKKSA 3. Knidos’un Sır’ı Festivali ve Sergisi

 

knidos-akademi-sergisi-22

Bahçede dolaştıktan sonra yine gelip akademinin çay bahçesine oturdum. İbrahim Çiftçioğlu’nun eşi Gülseren hanım da karşımda.

knidos-akademi-sergisi-35

Bu oturmalarda yeni kişilerle tanışıyorum ama çoğu zaman isimlerini yazamadığım için üzülüyorum. Bunu bir türlü alışkanlık edinemedim, o an tanışıyoruz, sohbete dalmış oluyoruz, not almayınca eve geldiğimde unutmuş oluyorum. Bir ara masamıza Datça Belediye Başkan aday adayı Nazmiye Halvasi ve arkadaşları Feyza Ayvaz, Şanver Gür geldi.

knidos-akademi-sergisi-23

Sergiyi gezerken arkadaşlarımla karşılaşmam güzeldi. Sol Üstte Ender ve Behice Arseven, sağ üstte Can Akbulut, Sol altta Hatice Karademir, sağ altta Selma Akad görülüyor.

knidos-akademi-sergisi-24

Merdivenlerin başındaki seramik heykelin tacı akşam güneşinde parlamaya başladı, yanından geçenleri kapıda uğurluyor gibiydi.

knidos-akademi-sergisi-25

 

knidos-akademi-sergisi-26

Sağ üstte Akademinin kurucularından Nevzat Metin arkadaşlarıyla görülüyor. Nevzat bey oldukça yorgun görünüyordu, akademideki herşey ona bakıyor, burada hiç durmadan yoğun bir çalışma var. UKKSA 11.000 m2 açık alanı, 1.404 m2 kapalı alanı olan, atölyeleri, misafirhanesi, kütüphanesi, sergi salonlarıyla Nevzat metin öncülüğünde birçok gönüllü sanatseverin katkısıyla bu duruma gelmiş sivil bir akademi. Ulusal ve uluslararası sanatçılar buraya gelerek güzel eserler ortaya çıkarıyorlar. Solda Can Akbulut,  bu gibi etkinlikler göremediğimiz arkadaşlarımızla karşılaşmamız için  bir vesile oluyor.

knidos-akademi-sergisi-27

Sayfalar: 1 2 3 4 5

2 yorum

  1. sizin objektifinizden izlemek de büyük keyf.elinize sağlık.ayrıca beni bu güzel karelerde görmek mutlu etti. teşekkür ederim.

    1. Çok güzel yorum ve fotoğraflarınızın arasında kendimi görmek beni sevindirdi, ellerinize sağlık Muzaffer Bey, her zamanki gibi harika sunum ve fotoğraflar sağ olun var olun teşekkürler….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir