2013 Datça Windsurf – Ödül Töreni

Türkiye Yelken Federasyonu Pegasus Türkiye Windsurf Şampiyonası 1. Ayak Datça Yarışları 4. günde yapılan ödül töreni ile son buldu.

2013 Datça Windsurf yarışlarının 4. günü Sörf Tatil Köyüne diğer günlerdekinden biraz daha geç gittim. Bugün ödül töreni ile 1. Ayak Datça yarışları sonlanacak, saat 15.00 e kadar beklenilmesi gerekiyor. Gittiğimde sporcu ve görevlilere öğlen yemeği veriliyordu. Datça Belediyesi dört gün boyunca canla başla çalışarak organizasyonun aksamaması için elinden geleni yaptı. Bu yıl Datça’da 8. si yapılan yarışların uzun bir süredir  yapılmasında  bu çabaların katkısı büyük.

surf-odul-toreni-2

Ödül töreni beklenirken çektiğim fotoğrafları sizlerle paylaşayım. Fotoğrafta yetenekli genç sörfçülerimizden Dilara Uralp görülüyor. Yanınızdan geçerken selam vermeden gülümsemeden geçmez, o gün de öyle oldu, nasılsınız diyerek yanıma geldi, biraz sohbet ettik. Dilara lise 3. sınıfa geçmiş, Çeşmealtı Sörf Kulübü sporcularından. Bu mütevazi görünüşünün yanında başarılarla dolu bir sörf geçmişi var. Bu yıl olimpik dalda Dünya birinciliği var. Çok küçük yaşlarda bu spora başlayan dilara 6-9 haziran tarihlerinde Polonya’da yapılan RS:x şampiyonasında U19 kızlarda 1., U21 kızlarda 2. oldu. Beş ayak üzerinden yapılan Türkiye şampiyonasında genç bayanlarda yarışan Dilara 19-24 tarihleri arasında yapulacak PWA Windsurf Dünya Kupası 4. ayak yarışlarında da yarışacak. Anladığım kadarıyla windsurfte gözü yükseklerde, uluslararası alanda ülkemize başarılar getirmek en büyük dileği. Kendisine başarılar diliyorum.

surf-odul-toreni-3

Dilara ile konuşurken dört yıldan bu yana kendisini izlediğim başarılı sörfçülerimizden Melek Toraman yanımıza geldi. Melek Toraman tasarımcı imiş, son yıllarda asıl işini yapmaya pek vakti olmamış, resim sanatına meraklı. 2013 1. Ayak Datça Yarışlarında Bayanlarda 3. oldu. Facebook’tan Datça Detay’ı takip ediyor.

surf-odul-toreni-4

Melek arkadaşımız benim Dilara ile fotoğrafımızı çekti ama netleme yapılmadan deklanşöre basıldığı için fotoğraflar flu olmuş.

surf-odul-toreni-5

Ödül töreni zamanı beklenirken birçok sporcu yola çıkmıştı, önlerinde uzun bir yol var. Gitmek üzere olan bazı arkadaşlarımızın  tören için hazırlanan pano önünde fotoğraflarını çektim. Fotoğrafta Mimar Sinan Sörf Kulübü sporcuları, Ferhat Dizen ve diğer arkadaşın adını almamışım.

surf-odul-toreni-6

Ödül törenini bekleyen sörfçüler de malzemelerini topluyorlar. Fotoğrafta Bayanlarda yarışan Çağla Kubat ve PWA ( Dünya Profesyonel Sörf Ligi) başkanı Jimmy Diaz yelkenlerini toplarken görülüyor.

Sayfalar: 1 2 3 4

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir