2013 Windsurf Datça – Üçüncü Gün

datca-ruzgar-sorfu-76

2013 Pegasus Windsurf ligi Türkiye Şampiyonası Datça Ayağı yarışlarının üçüncü gününde rüzgar yine yoktu. Zaman zaman esen rüzgar da güneyden gelince bir gün önce olduğu gibi rüzgarın kuzeye dönmesini beklemeye başladık.

datca-ruzgar-sorfu-63

Bu bekleme anlarında fotoğraf çekerek, arkadaşlarla sohbet ederek, gazeteleri okuyarak vakit geçirdik. Web Sitemden geçen yılki yarışları görerek buraya gelen Refik Çetin de fotoğraf tutkunu, sohbetlerimiz sıkça o konularda oldu. Refik beyin oğlu Çağ, Büyük Erkekler kategorisinde yarışıyor.

datca-ruzgar-sorfu-73

Birçok kişi bugün de rüzgar olmayacağı konusunda hemfikir, gençler yine atlama oyunlarına devam ediyorlar. Bu anlarda çektiğim fotoğrafları gelecek günlerde paylaşacağım.

datca-ruzgar-sorfu-74

Bu sıcak havalarda bu sahillerdeki gölge yerler oldukça serin , denizden serin bir hava geliyor, akşam olup eve döndüğümde aradaki farkı görüyorum.

datca-ruzgar-sorfu-75

Yarışma Sponsorlarından Red Bull Enerji İçeceği, genç arkadaşlar sık sık dolaşarak içecek dağıtımında bulundular.

datca-ruzgar-sorfu-1

Gün boyu güneyden gelen rüzgar akşam kuzeye dönünce hakem tekneleri hareket etti ve şamandıralar yerlerine yerleştirildi. Hakem tekneleri düne göre biraz daha açığa demirledi. Datça’da karaların ısınması ile çıkan bu kuzeyli rüzgarlar genellikle öğleden sonra çıkarlar. Oldukça kuvvetli estiklerini bilirim, denizlerde gezdiğimiz yıllarda yazları limana dönerken çoğu kez bu rüzgarlarla karşılaşırdık.

datca-ruzgar-sorfu-2

Hakem tekneleri hareket ettikten sonra uygun rüzgarın çıkıp yarışın başlayacağı anı heyacanla bekledik. Bu anlarda sörfçü arkadaşlarda bir canlanma yoktu, gördüğüm arkadaşlar bugün de yarış olmaz diyorlardı.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir