2013 Datça Windsurf – Ödül Töreni

surf-odul-toreni-13

Ödül törenine geçildiğinde mikrofon çoğu kez olduğu gibi Türkiye Yelken Federasyonu hakemlerinden Turan Yılmazkoç’ta. Turan Yılmazkoç Pegasus’un ana sponsor olduğu yarışların bundan sonraki ayaklarının nerede yapılacağını belirterek bu seneki yarışmaların öneminden söz etti. Bu yıl 5 ayaklı organizasyonda dereceye giren sporcular Milli Sporcu ünvanı alarak gri pasoport sahibi olacaklar. Yılmaztürk bu organizasyonda sponsorların yanısıra belediyelerin katkısının da büyük olduğunu, Datça’daki yarışlarda da 8 yıldan bu yana Belediyenin göstermiş olduğu çabaya dikkat çekti. Datça’yla ilgili çok güzel anıları olduğunu, Datça’yı çok sevdiklerini, burada olmaktan duydukları mutluluğu belirterek bu yıl yarışlarda rüzgara hasret kalsak da rüzgar bu kentin geleceği, onu iyi değerlendirin, bu hazineye sahip çkın diyerek konuşmasını tamamladı. Bu satırları yazarken rüzgarın sesi ve serinliği odama kadar geliyordu.

surf-odul-toreni-14

Bayanlar yarışmasında dereceye giren sporculara ödülünü veren datça Belediyesi Başkan Yardımcısı Sami Bircan konuşmasında bu yıl 8.si yapılan Datça Sörf Yarışmasının bu ödül töreni ile sona ereceğini belirterek emeği geçen, katkısı olan resmi kurumları, kişileri, sponsorları tek tek sayarak hepsine teşekkür etti. Sami Bircan ayrıca yarışmanın can damarı olan, buralara kadar büyük fedakarlıklarla gelen sporculara da ayrıca teşekkür etti. Tabii bu organizasyonun 8 yıldır yapılmasında burada bir Sörf Tatil Köyünün olmasının da rolü büyük, tesis olmayan bir yerde bu yarışlar yapılamaz. Sami Bircan Sörf Tatil Köyü Müdürlüğüne ve çalışanlarına da teşekkür etti. Sörfün ana malzemesi rüzgar diyen Sami Bircan ” Bu sene yarışlarda istediğimiz rüzgar olmadı ama umut ediyorum gelecek yıllarda yarışçıları memnun edecek rüzgar olur ve hepimiz mutlu oluruz, Datça Belediyesi olarak sizleri memnun edebildiysek bundan mutluluk duyarız” dedi ve sporculara başarılar diledi.

surf-odul-toreni-15

İkinci gün çıkan rüzgarda yapılabilen yarışlardan biri Bayanlar kategorisindeydi, bu yarışlarda Birinci   geçen yılın Türkiye Windsurf Birincisi, Ferdi yarışan Lena Erdil oldu. İkinci bu sporun ülkemizde tanınmasında büyük katkıları olan Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübünden Çağla Kubat. Üçüncü Ferdi yarışan  bayan yarışmacılarımızdan Melek Toraman oldu.

surf-odul-toreni-17

Kupalarını Sami Bircan’dan aldılar.

surf-odul-toreni-18

 

surf-odul-toreni-19

Sayfalar: 1 2 3 4

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir