Yılmazlar Ortaokulu Resim Sergisi

15-21 Mayıs Gençlik haftası içinde birçok etkinliği izleme fırsatım oldu, bunlardan biri  21 mayıs tarihinde Ecevit Kültür Merkezinde Yılmazlar ortaokulu öğrencilerinin açtığı resim sergisiydi.

yilmazlar-sergisi-2

Serginin açılışına çok sayıda davetli, öğrenci velisi ve öğrenci geldi. Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Şener Tokcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuray Kabaş, Belediye Meclis Üyesi İnci Bilgin, öğretmen arkadaşlar oradaydı. Datça Kaymakamı Hamdi Üncü açılış kurdelesini kesmeden önce yaptığı konuşmada özetle:”Eğitimi sadece  kuru bir bilgi olarak değerlendirmiyoruz, öğrencilerimizin kültür, sanat ve yaratıcılıklarının geliştirilmesine önem veriyoruz.” dedikten sonra öğretmenleri kuru bilgilerin dışında bu tür wwwlere de yer verdikleri için kutladı.

yilmazlar-sergisi-3

Hamdi Üncü, Şener Tokcan ve Nuray Kabaş sergiyi birlikte gezerek  Resim Öğretmeni Semih Kamil Akış’tan çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.

yilmazlar-sergisi-1

Resim Öğretmeni Semih Kamil Akış ve Yılmazlar Ortaoku Müdürü Aynur Mert Özer öğrencileri ile. Semih arkadaşımızın verdiği bilgiye göre çalışmalar 5-6-7-8. sınıflara ait. Saat 15.00 ten sonraki iki saatlik kursta ve ders içinde yapılan çalışmalar yağlıboya tekniği ile yapılmış. Semih öğretmenimiz “yağlıboya korkusunu yenmek için bu malzemeyle çalıştık, başarılı oldular, gelecek yıllarda onlarla daha iyi çalışmalar yapacağız” diyerek öğrencileryle bu pozu verdi.

yilmazlar-sergisi-4

Öğrenciler tekniği güzel uygulamışlar, daha çok günümüz çocuklarının etkilendiği motiflere yer vermişler.

yilmazlar-sergisi-6

Küçük ressamlarımızın fotoğraflarını çalışmaları önünde çektim.

resim sergisi-14

Müzik Öğretmeni Erhan Çakır sergiye öğrencileri ile gelmişti.

yilmazlar-sergisi-7

Sanatsal dersler öğrencilerin kişiliklerini geliştiren, kendilerine güven duymalarını sağlayan derslerdir. Bu derslerde çalışmalar ne kadar öğrenciye ait olursa o kadar yararlı olur. Öğretmenlik yaptığımız yıllarda grafiksel çalışmaların dışında başka yerlerden kopya edilmesinini onaylamazdık. Öğrencilerin çevrelerinde gördüklerini kendi duygu ve düşünceleri ile yorumlaması bizler için önemliydi. Tabii günümüzde birçok şey gibi bunlar da değişti.

Sayfalar: 1 2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir