Arada bir seyircilere dönüyorum, onların oyunu izlemeleri de ilginçti.
Sunuçta kadınlarımız ve insanımız kendilerine fırsat tanındığında neler yapabileceklerini gösterdiler. Bu toprakların mayasında var sanat ve güzellik. Sanat insalara sorgulama, düşünme, güzeli ifade etme fırsatı veren bir etkinlik. Sanatın yeşerdiği yerde kötülük olmaz, kan dökülmez, insanlar düşüncelerini barış içinde, estetik bir biçimde ifade ederler.
Tiyatro gösterisinden sonra Halk Müziği korosu konserine başladı, her yaştan büyük çoğunluğu kadınlardan oluşan koro ilk olarak Atatürk’ün sevdiği Vardar Ovası türküsünü seslendirerek programına başladı, hareketli türküler seyircileri coşturdu, oyunlar oynandı, tempolar tutuldu.
Programın sonunda sahneye çıkanlar ve etkinliklerde emeği geçenler seyircileri selamladılar. Bundan sonra sahne ana baba günü oldu, oyunculara ve emeği geçenlere çiçekler verildi, tebrik edildi.
Yazıköy Muhtarı Salih Bora, Resim öğretmeni Ümran Koçyiğit, Heykeltraş Korkut Sönmez çiçekler alırken. Herkes çok mutluydu. Bu arada çalışmalarda emeği geçen sanatçı arkadaşlarımız Ümit bakış, Korkut Sönmez, Ümran Koçyiğit, Kadriye Şimşek, Birsel Diyaroğlu arkadaşlarımızı birlikte görüntülemek isterdim o kalabalıkta fırsat olmadı kusuruma bakmasınlar.
Gösterilerde rol alan yakınlarıyla fotoğraf çektirmek için birçok kişi sahnedeydi. Yazıköy’den arkadaşımız Ersoy Karakaş hemen sahneye koşanlardandı. Annesi ve babası koroda türküleri seslendirenlerdendi.
Dursun Sarıyaz torunuyla fotoğraf çektiriken, güzel dileklerle oradan ayrıdık ama yol boyunca tanık olduklarımızı arkadaşımla konuştuk durduk. Yazıköylüleri ve Betçelileri tebrik ederken bu çalışmaların devamını diliyoruz.