datça'da sörf heyacanı

Rüzgarla gelen bir coşku, rüzgar sörfü

Datçamızdan bir sörf rüzgarı daha geldi, geçti, anılarıyla, güzel görüntüleriyle hafızalarda, arşivlerde yerini aldı. Yıllar hızla gelip geçiyor, rüzgarın saçlarımızı uçurması gibi, dalgaların sörf tahtalarını ıslatması gibi, herşey kısa zamanda gerilerde kalıp geçiyor. Datça’da sörf heyacanı 9 yıl önce başladı bu dokuz yılın yedi yılında yarışmaları izledim, fotoğraflar çektim. Gençlerde yarışan arkadaşlar şimdi büyüklerde, büyüklerde yarışanlar masterlerde yarışmaya devam ediyor. Yılda bir kez onları görüyor olsam da artık benim için yıllardan bu yana tanıdığım insanlar,  bundan sonraki yarışmalarda kendilerine rüzgarlı, coşkulu yarışlar diliyorum. Herşeyde olduğu gibi bir rüzgar esecek ama içinizde o sevgi ve çoşku da olacak.  Enerjinizi, heyacanınızı kaybettiğiniz an rüzgar istediği kadar hızlı essin faydası yok, bunu zaman zaman yarışmalarda da gördüm. Datça Windsuf 3. günü de rüzgarsız kalmadık, Pegasus Windsurf ve Kiteboard ligi Datça ayağı turnuvası ödül töreni ile son buldu. Sörfe gönül vrmiş arkadaşlarımız yeni rüzgarların peşinde serüvenlerine devam edecekler, çoğu zaman yakındığımız rüzgar onların dostu.

Datça Windsurf 3. gününü sizlere fotoğraflarla özetleyeceğim, sayfamın sonunda Datça Windsurf yarışlarının üçüncü gününde çektiğim fotoğrafları da görebilirsiniz. Ben de bu yarışlarda kendi açımdan yeni deneyimler kazandım, yeni bilgiler edindim. Bu arada Datçamızın kımetini bilelim, pırıl pırıl sularda sörf yapmanın heyacanı da başka olsa gerek.

datca-sorf-heyacani-2

Öğleye doğru windsurf yarışlarının yapıldığı Sörf Tatil Köyü’ne gittiğimde rüzgar yoktu, iki gün esen rüzgarın ardından biraz duraksama olacağını tahmin ediyordum. Fotoğraflarda Datça Sörf Tatil köyünü zaman zaman görüyorsunuz. Çok güzel bir tesis, yeşillikler içinde doğaya uygun hoş bir yer, yurt dışından da pek çok müşterisi oluyor. Bu sahillerde bu gibi tesislerin çoğalmasını diliyorum. Betonun sırıtmadığı, doğayla iç içe tesisler, bu sayede Datça’nın adı yurt dışında da tanınacak. Son yıllarda alternatif turizm branşları oldukça ilgi görüyor, bu turizmin gelişmesi için doğamızı  korumamız lazım, yapıya karşı olmak değil bu, doğayla uyumlu, geniş alanlar burakarak sade yapılarla, tesislerle işi götürmemiz lazım. Büyük kentlerin bunaltıcı havasından kaçan insanlar tekrar büyük kentleri andıran bir yapılaşma, sıkışma için neden tatil yapmak istesin. Gelecek yıllarda doğasını, denizlerini, koylarını koruyanlar kazanacak, televizyonlardan izliyoruz yayalalar artık çok ilgi gören yerler, bu sebeple.

Konumuza dönersek daha sonra rüzgar güneyden meltem şeklinde esmeye başladı, güneyden gelen rüzgar ne kadar sert esse de sörf için uygun olmuyor. Herhalde bugün yarışmalar olmaz diye düşünüyordum, akşama doğru rüzgar eser ama organizasyona katılanların  yola çıkması gerekiyordu. Madalya töreni ile gün sonlanır diye düşünürken sporcu arkadaşlar değişik aktivitelerle rüzgarı bekliyorlardı. Solda Burçe Vardarlı futbolda da ne kadar başarılı olduğunu gösterirken görülüyor. Burçe Vardarlı  geçen yılki yarışlarda yoktu, geçmiş yıllarda sörf yaparken birçok güzel fotoğrafını çekmiştim.

datca-sorf-heyacani-3

Bu rüzgarsız anları fotoğraf çekerek değerlendireyim dedim, solda Çağla Kubat, Fulya Ünlü, Burçe Vardarlı, sağ tarafta Melek Toraman, Aylin Lena Erdil, Deniz Demirasal görülüyor. Yıllardan bu yana Datça’ya gelen yarışmacılar, onları denizde yelken numaralarıyla takip ediyorum, hepsini ezberledim artık. Yelken numaraları hiç değişmiyor.

datca-sorf-heyacani-17

Bu sporun kazançlarından biri güzel arkadaşlıklar, paylaşılan çok şey var, karada rakip yok. Fotoğraflarda Fulya Ünlü, Melek Toraman, Burçe Vardarlı görülüyor.

datca-sorf-heyacani-4

Datça Belediyesi Basın Yayın Bilgi İşlem merkezi çalışmalarına devam ediyor. Bu etkinlikte Datça Belediye ekibi havadan da çekim yaptı. Deniz Kaya arkadaşımız fotoğraf çeken hava aracını ustalıkla yönetirken, zaman zaman araç fotoğraflarımın, videolarımın içinde hoş görüntüler oluşturdu.

datca-sorf-heyacani-5

İlk günkü sayfamda belirtmiştim, pek çok sporcuyu aileleri de özveriyle destekliyor, yarışmalara, antremanlara onlarla gidiyorlar, destek oluyorlar. Yarışmacıların aileleri de bu vesileyle etkinliklerde güzel arkadaşlıklar kuruyorlar.Windsurf sponsorlar, destek veren kurumlar olmazsa maddi durumu sınırlı insanlar için zor bir spor. Onun için Datçamızda yaygınlaşabilmesi için destek şart, sadece Datça Belediyesinin katkılarıyla olacak bir şey değil. Turizm’den ekmek yiyenlerin en başta destek olması lazım, turizmle ilgili örgütleri de yarışmalarda göremiyorum veya ben kaçırıyorum.

datca-sorf-heyacani-1

Datça Belediyesi sınırlı bütçesine karşın bu yarışlara ev sahipliği yaptı, yarışmacıların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Etkinlikte belediye personelinden pek çok kişi misafirlerin Datçamızdan memnun ayrılması için çalıştı. Öğlen yemeği  köfte ekmek ve meyva şeklindeydi, köfteleri pişiren, malzemeleri hazırlayan arkadaşlar sabah saatlerinden itibaren duman içinde çalışmalarını sürdürdüler. Aynı ekip yıllardan bu yana bu çalışmanın içindeler. Bu etkinlikte emeği geçen herkesi kutluyorum, akntıya kürek çekmek gibi birşey, siz mücadele ederken sizi sadece seyredenler var, elini uzatan, biz de birşeyler yapalım diyen yok. Ama umutlar bir gün akıntının yön değiştirecği konusunda, o zaman bu emeği geçenler hatırlanmayacak ama  vicdanları rahat olacak.

Sayfalar: 1 2 3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir