windsurf sporcular

2015 Datça Windsurf ve Kiteboard – Sporcular

Pegasus Windsurf ve Kiteboard ligi 2015 sezonu ikinci ayak Datça yarışları güzel görüntülerle sonlandı. Geriye anılar ve çektiğimiz bu fotoğraflar kaldı. Birkaç yıldır yaşanan rüzgarsızlık bu yıl yaşanmadı üç gün yarışlar bol rüzgarda yapıldı. Sayfamda da göreceğiniz gibi bu yıl Datça yarışlarına katılım azdı, günler öncesinden Datça için hava tahminleri rüzgar göstermemiş, o nedenle sporcuların çoğu gelmedi deseler de başka nedenler de vardır. Bir kere maddi açıdan insanları zorlayan bir spor, yarışlarda bir şeyler yapabilmeniz için malzemeler kaliteli olmalı, gidip, gelme, konaklama gibi birçok masarafı sporcular karşılıyor. Sponsor veya bir destek bulabilen sporcular şanslı kişiler, tabii bu şans ta çok çalışmayla, ulusal ve uluslararası yarışmalarda iyi dereceler yapmış olmaya oldukça bakıyor.

Özveride bulunarak Datçamıza gelmiş tüm sporcu arkadaşlarıma Datça’da yaşayan birsi olarak teşekkür ediyorum, birçok kişi açısından çok şey ifade etmese de Datçamızı tanıtmak, Datça’nın yelken sporlarına ne kadar uygun bir yer olduğunu göstermek açısından önemli bir organizasyon, bir gün mutlaka Datça’ya turizm geliri olarak geri dönecektir. Bu spor arkadaşça, barış içinde yapılan bir spor, görsel zenginliği de çok fazla bu sayede birçok fotoğraf çekebiliyoruz. Yıllardan bu yana Datça’daki yarışları izleyen, gözlemleyen birisi olarak anlatmak istediğim pek çok şeyi yarışmacı arkadaşlardan Melek Toraman sosyal paylaşım sayfasında anlatmış, izniyle aynen yayınlıyorum, sporcu arkadaşlara rüzgarınız bol olsun diyor ve bundan sonraki yarışmalarda başarılar diliyorum.

lk ayak Türkiye Şampiyonası sona erdi, hepimiz mutlu ayrıldık güzel Datça’dan, iyi ki gelmişiz, iyi ki bu güzel takımın bir parçasıyız, bunun için tabiki de çok çalışıyoruz, bi çok fedakarlıklar yapıyoruz, ama hepimiz sevdiğimiz sporla o kadar bütünleşmişiz ki sabah kalkar kalkmaz, rüzgarın durumuna bakarız, birbirimizi gördüğümüzde rüzgar nasıl diye sorarız, bazen de telefon açıp sorarız.., kimse de darılmaz hatırı pek merak etmeyince, çünkü suda olduğumuzda, Yelkenlerimizi tuttuğumuzda, Boardun üzerinde kaydığımızda sadece rüzgar ve sen varsın, özel meseleler, dünya hepsi bir kenarda kalıyor, suda toparlıyorsun kendini, hatta daha iyi kararlar vermeye başlıyorsun, sanki suyun güzel mavi rengiyle, rüzgarın sesiyle, bedenin ve ruhun daha dingin bir hal alıyor…Yelkenlerimiz aslında bizim kanatlarımız olmuş, onlarla suyun üstünde uçuyoruz.
Yarışlarda bir çok şey yaşanıyor, bazen herkes yarışırken, sen bir rüzgar boşluğunda kalıyorsun, malzemen eksik olduğu için yetişmeye çalışıyorsun, ya da şansızlıkla birisi önünü kapatıyor, bazen çarpışmalar oluyor,ama bunlar hepsi bir yarışda olabilir, hayatta da böyle değilmi, önemli olan karada bir olmak, aslında herşeyin sadece bir oyun olduğunu anlamak, bu oyunda sadece şampiyonluk geçerli değil, o kürsüye vardığında neyden geçtiğin önemlidir, sonrası nasıl taşıdığın önemlidir, önemli olan kendi hayrın ve bütünün hayrı için şampiyonluk kupaları kazanmak, önemli olan kazandığımız tecrübeleri aktarmak, önemli olan değerlerimizi korumak,..katılmasak ne bir birinci olur ne üçüncü ne de beşinci.., demek ki seni bir üste çıkaran senin bir altındaki, bir takım olduğumuzda ilerliyebiliyoruz, demek ki hepimiz aslında bir biriz. Ödülümüz de aslında birlikte paylaştığımız o güzel anlar…
Kazandığımız sevgi, barış ve birlik olsun.
Herkese daha nice güzel kazançlar diliyorum.
Sevgiler
Melek

BAYANLAR

widsurf-2015-sporcular-9

Lena Erdil  – Muğla / Bodrum Spor 3

widsurf-2015-sporcular-26 Çağla Kubat Diaz – Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü / izmir 75

widsurf-2015-sporcular-22

Fulya Ünlü  – İzmir / Active Rüzgar Sörfü Kulübü 165

widsurf-2015-sporcular-36Burçe Vardarlı – Çağla Kubat Windsurf Kulübü / İzmir 1007

widsurf-2015-sporcular-23Melek Toraman – İzmir / Göztepe 115

windsurfNimet Tulumen – İstanbul / Aktif Rüzgarsörfü 753

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir