Knidos Akademi Çalıştayı ve Butik Otel Dam

knidos- akademi-temmuz-7

Daha sonra heykel bölümünden gelen sesler üzerine oraya gittim, toz duman içinde çalışıyorlardı. Sedat Çamlıklı Erciyes Üniversitesi heykel bölümünde Öğretim görevlisi, çalışmasında Anne ve Çocuk konusunu işleyecek. Buraya 3-4 gün önce gelmişler, 10 gün kalacaklar.

knidos- akademi-temmuz-8

Azimet Karaman, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Heykel bölümünde öğretim görevlisi. Burada ahşap malzeme ile heykel çalışması yapıyor. Sağ alttaki maketi uygulamaya çalışacak. Bu konuyu sorduğumda bir heykeli tasarlarken önce maketini yaparız dedi. “Bu karakalem, desen çalışmasındaki etüt amlamına gelir. Yapacağımız formun bütün kompozisyon , estetik öğelerini çamurun üzerinde oran ve orantısını kurgulayarak 1/10, 1/5 biçiminde uygularız.” diyerek bilgi verdi. Tabii ahşap malzemede çamurda olduğu gibi plastik değiştirmeler yapmanız kolay değil, yapılacak bir hatanın telafisi de mümkün olmayabilir. Maket çalışması aslına uygun olarak ana malzemeye aktarılırken % 20 gibi malzemeden kaynaklanan farklılıklar olabiliyor. Tabii kompozisyonun bütününde makete bağlı kalınıyor.

knidos- akademi-temmuz-9

Dediğim gibi bu son heykel çalışmaları antik izler taşıyor, daha ilgi çekecekler gibi.

knidos- akademi-temmuz-10

Feyzan Alasya sempozyuma İstanbul’dan katılıyor, Marmara Üniversitesi Resim Bölümü mezunu, yüksek lisansını Mimar Sinan Güzel Sanatlar’da tamamlamış. Kendimden bir şeyler katarak gördüğümü resmetmeyi seviyorum diyor. Tablodaki ağaçta biraz ileride akademi bahçesindeki ağaçlardan. Resimlerinde figüratif konular desen ağırlıklı veriliyor.

knidos- akademi-temmuz-11

 

knidos- akademi-temmuz-12

Bu arada Ümit Can arkadaşımız Kerim Kılıçarslan hocamızı eşi ve çocuğu ile fotoğraflarken ben bu fırsatı kaçırırmıyım, kendilerinden izin alarak birçok fotoğraflarını çektim. Mutluluklarının hep böyle kalması dileğiyle.

knidos- akademi-temmuz-13

Kerim Kılıçarslan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde öğretim görevlisi. Yapmakta olduğu çalışmada yaşam, ölüm, hayatın kendisi gibi konuları onu simgeliyen kavramlar üzerinden nesnelleştiren bir takım imgelerle (hayat ağacı, is gibi) veriyor. Tabloda görülen selvi biçimindeki ağaç yaşamı ve ölümü, yeniden dirilmeyi simgeliyen bir ağaç.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6

Bir yorum

  1. Merhaba
    Sitenizi yeni buldum. Datçaya hiç gelmedim ama merak ediyorum, belki bir ara yolum düşer diyorum. Emekli olduğumda böyle bir sahile yerleşmek nasip etsin Allah bana.
    Sizden ricam eski datça da yer alan pansiyonlara yer verimisiniz yazılarınızda. Birde gezi turları düzenleniyor mu?
    Saygılar ve sevgiler size

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir