Knidos Akademi Çalıştayı ve Butik Otel Dam

knidos- akademi-temmuz-1

23 Temmuz gününü Knidos Akademi’ye ayırdım, elime geçen etkinlik programında bu aylar oldukça hareketli, görünüyordu. Birçok yerli ve yabancı sanatçı gelip gidiyor, bunlardan çoğunu göremiyorum.

knidos- akademi-temmuz-2

Arabamdan inerek ilk iş olarak mermer atölyesinin olduğu yere gittim, yeni yapılmış çalışmalar vardı.

knidos- akademi-temmuz-3

Bir süre önce gelen Rus heykeltraşlar yapmış. Bu sıra resim, heykel, seramik sanatçılarının çalışmaları var.

knidos- akademi-temmuz-4

Daha sonra seramik atölyesine geçtim, Seramik çalışması yapan arkadaşlarla sırasıyla tanıştım, çalışmaları hakkında bilgi almaya çaılştım. Fotoğrafta Kemal Uludağ, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Doçent. Burada ikonalar adını verdiği seramik panolar yapıyor. Akademiye ilk gelişi ” Çok güzel bir ortam yaratılmış, umarım yaşatılır” diyor.

knidos- akademi-temmuz-44

Diğer seramik sanatçısı, Merzifon doğumlu İhsan Kendir Çorum Hitit Üniversitesi Seramik Bölümünde Öğretim görevlisi. Yüksek Lisans Çalışmasını  Marmara Üniversitesinde yapmış. Resim çalışmaları da yapmakta, kişisel ve karma sergilere katıldı. Çalışması hakkında bilgi alamadım, kendisi de o an neler olacağını bilmiyordu. Çalışmasını kanatsız pegasus’a benzetince gülüştük.

knidos- akademi-temmuz-5

Ali Askar Çakmakçı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Resim bölümünde Öğretim görevlisi. Joseph Kosuth’un ( Amerikalı kavramsal sanatçı) Bir ve üç sandalyeler , üç testere çalışmalarına gönderme yaparak pala şeklinde bir testere çalışması yapıyor. Testerenin dişleri kitaplardan oluşacak. Bu kitaplar da sanatçının beğendiği yazarların kitapları olacak. Muhyiddin İbn Arabi’nin Fusis Ül Hikem’i, Samuel Beckett’ın Hiç İçin Metinler’i, Derrida’nın Yapısökümü, Nietzsche’nin böyle Buyurdu Zerdüşt’ü gibi kitaplar. Pala testereyi ahşaptan yapacak.

knidos- akademi-temmuz-6

Senem Aker Ensari Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde Yrd.Doç. olarak çalışıyor. Kibele biçimi yerine Kibele’nin doğurganlığını, biçimsel olarak armut şeklindeki bir form ile özdeşleştiren bir çalışma yapıyor.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6

Bir yorum

  1. Merhaba
    Sitenizi yeni buldum. Datçaya hiç gelmedim ama merak ediyorum, belki bir ara yolum düşer diyorum. Emekli olduğumda böyle bir sahile yerleşmek nasip etsin Allah bana.
    Sizden ricam eski datça da yer alan pansiyonlara yer verimisiniz yazılarınızda. Birde gezi turları düzenleniyor mu?
    Saygılar ve sevgiler size

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir