Datça Knidos Arkeoloji Günleri

Soruların içtenlikle cevaplandığı bu anlar da güzeldi. Yemek molasına gitmeden önce Prof. Dr. Osman Tugay ‘ın Knidos Florası’nda çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılışı yapıldı.

Sergi alanında topluca fotoğraf çektirildi.

Öğleden sonraki programda ilk konuşmacı Selçuk Üni. Arkeoloji Bölümünden Doç. Dr. Erdoğan Aslan Knidos’taki sualtı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi, bu konuda ilk kez bilgi almış olduk. Çok güzel bir sunumdu.

Bu çalışmalarda bulunan dünyada pek az örneği olan mangal, anforalar, çapalar gösterildi, limanlar ve çevresi ile ilgili ilginç bilgiler verildi. Birden derinleşen alanlarda dalışlar yapan ekip bu yaz Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin temin ettiği robot dalgıç ile daha derinleri inceleme fırsatı bulacak.

Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi Müdürü Şehime Atabey Burgaz’da son yıllarda yapılan sondaj çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Bu çalışmalarda bulunan ve bugünMarmaris Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen eserlerden örnekler gösterildi.  Bu kazılarda çok sayıda değişik şekillerde kandilin bulunduğunu da öğrendik.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi araştırma görevlisi Dr. İlham Sakarya 1993 yılından bu yana sürmekte olan Burgaz Kazıları hakkında bilgi verdi. Tabii bu yerler birçok kez gezdiğim, ön bir bilgimin olduğu yerler olunca dinlemesi daha güzel oluyor. Ben her zaman söylerim bir antik kenti gezmeden önce  ön bir bilginiz olursa daha zevk alır, bilinçli olarak gezersiniz. Knidos ile ilgili Datça Detay’da birçok sayfa var. Görmediğim, bilimsel olmayan şeyleri bu sayfalarda paylaşmıyorum.

Sayfalar: 1 2 3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir