türkiye satranç şampiyonası

2019 Türkiye Hızlı Satranç Şampiyonası Datça’da Başladı

2019 Türkiye Hızlı Satranç Şampiyonası Datça Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda Datça Belediye Başkanı  A.Gürsel Uçar, Datça Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Reşit Sinan,Türkiye Satranç Federasyonu As Başkanı  Halil Hilmi Darı,Turnuvanın Gözlemcisi IA Kıyasettin Aydın,Turnuvanın Başhakemi ve TSF Dalaman ilçe Temsilcisi NA Salih Güzel,TSF Datça İlçe Temsilcisi Erol Tekirdağ,TSF Ula İlçe Temsilcisi M.Emin Kocakaplan,TSF Fethiye ilçe Temsilcisi Ünat Sayın,TSF Köyceğiz ilçe Temsilcisi Atilla Güler,TSF Milas ilçe Temsilcisi E.Vildan Altunbozar ,Turnuvanın hakemleri NA Çetin Kaynak,Yücel Çınar, TSF Marmaris-Menteşe ilçe Temsilcisi ve Turnuvanın Direktörü NA Barış Öztürk ,veliler ve sporcuların katılımı ile başladı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasının ardından Datça Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Reşit Sinan ile Türkiye Satranç Federasyonu As Başkanı  Halil Hilmi Darı yaptığı açılış konuşmasında tüm sporculara başarılar diledi.
Datça Belediye Başkanı  A.Gürsel Uçar ise konuşmasında turnuvaya beşinci kez ev sahipliği yapmaktan duymuş olduğu mutluluğu ve Datça Belediyesi olarak Satranç  sporunu  desteklediklerini ve bundan sonra da bu desteği sürdüreceklerini, Federasyonun ve sporcularımızın dünya çapında büyük başarılar kazandıklarını söyledi .Türkiye Hızlı Satranç Şampiyonasının gelecek sene de yeniden Datça’da düzenlemek istediklerini söyledi ve sporculara başarılar diledi.

Datça Belediye Başkanı  A.Gürsel Uçar , Datça Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Reşit Sinan ve Türkiye Satranç Federasyonu As Başkanı Halil Hilmi Darı ile birlikte yapmış oldukları açılış hamlesinin ardından birinci tur maçlarına geçildi.

Turnuvada 5 IM ve 2 FM ünvanlı sporcunun yanı sıra, Açık ve 16 Yaş Altı olarak; iki kategoride düzenlenen turnuvada Açık kategoride ilk 7 masa, 16 Yaş Altı kategoride ise ilk 3 masa  http://hizli2019.tsf.org.tr  sitesinden canlı olarak yayınlanmaktadır.

Toplam 15.000 TL. ödüllü turnuvaya yarın oynanacak turlar ile devam edilecektir.

4 yorum

      1. Geçmişler olsun. Sabırla paylaşımlarınızı bekleyeceğiz.
        Ben Adana’dan yazıyorum. Datça’ya 2 kez gelmeme rağmen tanışmak kısmet olmadı. Hatırlamanız zor tabi ama geçen yıl sizi telefonla aramış ve Datça’daki aktivitelerle ilgili kısa bilgiler almıştım.Umarım bir dahaki sefere görüşmek kısmet olur. İyi çalışmalar dilerim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir