badem çiçeği hatırası

Badem Çiçeği Festivali 2. Gün Palamutbükü

İnanın çok güzel ürünler hazırlayıp gelmişlerdi, hatta Datça’da kadınların bu kadar maharetli olduğunu bilmezdim diye takıldım. El işi satan tezgahlar son kısımdaydı, burada tanıştığım bir arkadaş büyük kentten gelip yerleşmiş, çocukları da burada okuyor. Orada eğitim alabiliyorlar mı diye soranlar oluyormuş, yıllarca öğretmenlik yapmış biri olarak söyleyeyim, onlar en büyük okulda okuyorlar. Artık bilgiler sadece okullarda değil, insan kendini istediği gibi yetiştirebilir. Özgürce doğada koşarak,  korkusuz bir ortamda yaşamanın rahatlığını hiç bir şeye değişmem. Buralarda okuyan çocuklar gelecekte daha başarılı oluyorlar, öğrencilerimden görüyorum, özgüvenleri tam. Benim çocukluğum oyunla geçti, kırlarda, sokaklarda oynayarak, hava kararmadan eve girmezdim. İki sene sınıfta kaldım ama iyi olmuş diyorum, bilgisizce geçmedim, sağlam bir temel oldu, bir daha zorlanmadım. Tırmandığım ağaçların yerinde şimdi kocaman binalar var.

badem festivali 2. gün palamutbükü

Yakınmaların dışında işleri iyi olanlar da vardı, Hatay’dan geldiklerini söyleyen bu arkadaşlar et ve tatlı ürünleri ile bayağı bir müşteri çektiler, giderken de başları kalabalıktı. Yine Datça Badem Evi markalı ürünleri yapan arkadaşların tezgahları kalabalıktı. merak edip gittim ürünlerden tadabiliyorsunuz, yöresel malzemeleri de katarak çok lezzetli şeyler yapmışlar. Dedikleri gibi gerçekten kendi ürünleriyse tebrik ederim, yaratıcı olmak, marka oluşturmak pazarlamada önemli bir unsur.

Etkinlik yerinde gittiğimde İlker ve Yunus Emre arkadaşların programları vardı. Keman ve gitar eşliğinde çok hoş parçalar seslendirdiler.

Daha sonra Datça Koro Evi Mandolin Grubu’nun konserini izledik. Datça Kent Konseyi Halk Dansları ekibi değişik yörelerden halk danslarını bizlere izlettiler.

Palamutbükü’ne gelenler bugün güzel bir gün yaşadılar, sahile uzanıp müzikleri dinlediler, güneşin tadını çıkardılar. Değişik illerden, Muğla çevresinden gelen pek çok kişi vardı. Datça’da insanlar rahat ve özgür. Palamutbükülü Akın Pilavcı ile Festival hatırası çektirdik. Akın Pilavcı Datça Yerel tarih derneği Başkanı, bu yöreyi çok iyi bilir, zaman zaman bilgilerinden yararlanıyorum.

Programda bir değişiklik oldu ve Datça Eski 45’likler Orkestrası’nı beklerken Grup Hayyam sahne aldı. Grup Hayyam parçalarıyla izleyicileri coşturdu, Betçeliler zeybek çalınırken dayanamadı sahneye fırladılar.

Fotoğraflara bakınca Palamutbükü’nde manzara nasıldı görebilirsiniz. Son olarak Datça Eski 45’likler Orkestrası sahneye geldi, hazırlıkları uzun sürünce onları izleyemedim, dönmem gerekiyordu. İzleyicilere güzel anlar yaşattıklarını tahmin edebiliyorum, onları izlemek için gelen çoktu. Dönüş kolay olmadı arabamı Palamutbükü sahiline uzak bir yerde bıraktığım halde dönmem, sıkışık trafikten kurtulmam kolay olmadı. O sırada palamutbükü sokaklarından gelen çok sayıda grup gördüm, sanırım ovada evlerin arasındaki bahçelerdeki badem çiçeklerini görmekten geliyorlardı. Dönüş yolunda Büyük ihtimalle Palamutbükü’ne gelmekte olan pek çok vasıta ile karşılaştım

Sayfalar: 1 2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir