datça'da plaj mevsimi erken açıldı

Nisan’da Plaj Sezonunu Açanlar

06 Nisan Cuma günü Datça’da hafta başından bu yana süren güneşli, ılık hava devam etti, sahiller, çay bahçeleri, kafeler, rıhtımlar güzel havanın tadını çıkaranlarla doluydu. Kumluk Plajı’nda sahile konmuş masalarda oturanlara karşılık Taşlık plajı sahilde güneşlenenlerle, denize girenlerle oldukça hareketliydi.

nisan'da plaj keyfi
Taşlık Plajı

Yaz geldi detirten güneşli havada pırıl pırıl sulara kendini bırakanlar, sahilde güneşin keyfini çıkaranlar Taşlık plajındaydı. Bu mevsimde Taşlık diğer plajlara göre daha aydınlık ve güneşliydi. Buradaki kalabalığın nedeni bu olabilir. Ilıca göletin gür akan suyunda duş alanlar da vardı.

İşte Datçamızı diğer turistik yerlerden ayıran görüntüler, berrak bir deniz, sessiz, sakin bir ortam. Mavinin, yeşilin en güzel tonları burada.

Geçen yıllarda merkezdeki sokaklar yenilendi, geniş kaldırımlarla, araba girmeyen sokaklarla Datçalıların ve tatilcilerin huzurla gezeceği, alışveriş edip, yemeğini yiyeceği güzel mekanlar ortaya çıktı. Caddelerdeki bu düzenlemeler Limana inilen yolda da şu sıralarda devam ediyor. Birkaç ay zahmetler çekilecek ama sonuçta kaldırımlarında yürünülecek , banklarında oturulacak sokak ve caddeler oluşuyor. Ben oradan geçerken Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar çalışmaları izliyordu.

datça balçıkhisar caddesi
Balçıkhisar Sokak

Bugün sadece yayalara açık bu caddeler çok güzel görünüyordu, her zaman fotoğraf çekmek mümkün olmuyor. Lokantalar, çeşitli alışveriş yerleri, spor salonları pek çok işletme bu sokaklarda yer alıyor.

rıhtımlarda güneşin tadını çıkaranlar

Bugünkü Datça’yı fotoğraflar daha iyi anlatıyor. Deniz sakin, hava güzel, huzur var…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir