knidos akademi sergisi

Knidos Akademi’de 5. Knidos’un Sır’ı Festivali

Ağustos’un ilk günü Datça’da etkinliklerin bol olduğu bir gün oldu, bunlardan biri Yakaköy’deki Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisinde açılışı yapılan açık hava sergisiydi. Oldukça sıcak, rüzgarsız günlerin yaşandığı Datça’da birbirinden güzel sanat eserlerinin serinliğini yüreğimizde hissettik. Emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkürler. Bu yıl 5. si yapılan Knidos’un Sır’ı sergisinde sanatçıların resim, heykel, seramik, cam çalışmalarını Betçe Sahne Çalışanlarının müzikleri eşliğinde izledik. Bu sayfamda sergiyi ve izlenimlerimi kısaca özetlemek istiyorum, yolu Yakaköy’den geçenlere de bu sergiyi izlemelerini öneriyorum, 30 eylül tarihine kadar açık kalacak. Bu arada Knidos Akademi’de değişik sanat etkinlikleri de arka arkaya devam ediyor.

knidos akademi 5. knidos'un sır'ı festivali

Her yıl geleneksel olarak yaşama geçirilen Knidos’ın Sır’ı Sanat Festivali değişik sanat tekniklerinden sanatçıları bir araya getirdi, 9 sanatçının kişisel sergisi de festivalde yer alıyor, sergiler 30 eylül tarihine kadar gezilebilinecek. Kişisel sergiler şu sanatçıların eserlerinden oluşuyor; Emel Vardar ( Kişisel heykel sergisi ), Adil Ocak ( Resim ), Derya Yıldız ( Resim ), Mustafa Tunçalp ( Seramik ), Funda Tarakçıoğlu ( Heykel sergisi ), Remzi Köklü ( Cam sergisi ), Özcan Kılıç ( Heykel ), Bülent Demirağ ( Heykel ), İhsan Kendir ( Seramik )

knidos akademi etkinlikleri

Saat 17.00 de açılışı yapılacağı belirtilen serginin açılışı davetlilerin beklenmesi nedeniyle sanırım daha ileri saatlerde yapıldı, bunaltıcı hava biraz daha serinlemişti, iyi oldu. Bu arada erken gitmemin avantajı sergiyi daha rahat ve detaylı olarak gezmem oldu.

knidos akademi sergi açılışı

Açılış Programının sunuculuğunu ressam Özlem Vargül yaptı.

knidos akademi saygı duruşu

Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Umur Türker serginin açılış konuşmasını yaptı, Umur Türker konuşmasına başlamadan önce herkesi Ulu Önder Atatürk ve Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

yaşar üniversitesi öğretim görevlisi umur türker

Umur Türker konuşmasında Dünyanın birçok yerinde etkinliklere, çalıştaylara katıldığını, son bir haftada 17 ülke gezdiğini ama hiç bir yerde bu kadar mükemmel bir bölge ve böyle bir mekan göremediğini söyledi. ” Sanat kültürel yozlaşmanın, barbarlığın, kavganın önüne set çeken en önemli etmendir. İnsanlar arası sevgiyi, paylaşmayı, kardeşliği, üretmeyi, çoğaltmayı, farklı kültürel değerleri tanımayı, ekonomik kalkınmayı ve gelişmeyi sağlar diyen Umur Türker konuşmasınun sonunda ” Tüm bu çalışmaların yaşama geçirilmesi için büyük bir özveri ve yoğun bir çalışmanın gerektiğini, böylesine onurlu ve yaşama katkı üreten etkinlikleri maddi ve manevi açıdan desteklemenizi bekliyoruz. ” dedi.

prof Dr. Nurhan Bilgin

Daha sonra konuşan Gazi Üniversitesi Tasarım ve Sanat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurhan Bilgin sanatla ilgili düşüncelerini, bilgilerini aktardığı konuşmasında özetle ” Hümanizm ruhunun ilk anlayış ve duyuşu insan varlığının en somut şekilde ifadesi olan sanat eserlerinin benimsenmesiyle başlar. İnsan yaşamının temel amacı toplumsal esenliktir ve buna ahlak duygusunun eğitimi ile ulaşır. Sanat bu duyguyu uyandıran ve eğiten ana olgudur. Öznel ile nesnelin, doğayla aklın, bilinç dışı ile bilincin birleşmesidir. Güzelliğin insanın özgür ruhunda güzelliğe dönüştürülmesidir. Her sanatın temel yasası bağımsız güzelliktir. Sanatçı içindeki doğal becerilerle doğayı yorumluyor, bize bir başka açıdan bakma fırsatı veriyor. ” diyerek böyle bir kültür yuvasını Datça’ya kazandırdığı için Knidos Akademi Kurucusu Nevzat Metin’i tebrik etti.

Sayfalar: 1 2 3 4 5

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir