11.Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu

Datça Belediyesi’nin öncülüğünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça Kaymakamlığı, Türkiye Yüzme Federasyonu, Muğla İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Muğla Ticaret Odası’nın katkılarıyla gerçekleştirilen Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonunun 11.si ilçe merkezindeki Kumluk plajında yapıldı. Her yıl farklı bir tema ile atılan kulaçlar bu yıl Datçamızın simgesi badem çiçeklerinin yaşam sevinci ile bahara merhaba dediler. 316 erkek, 78 kadın sporcunun katıldığı maraton Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş ve Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar’ın startıyla başladı.

datça açık deniz kış yüzme maratonu yapıldı
Kumluk Plajından başlayan Maratonda Kumluk Plajı ve Fener Adası arasındaki 5 km lik uzun parkur ve Kumluk Plajı ve Clup Datça Tatil Köyü iskelesi arasındaki 1.5 km lik kısa parkurda mücadele edildi. Datça’dan 22 ye yakın yüzücü yarışalara katıldı. Gencer Dincer, Leyla Dincer, Gökhan Sağır, Şener Tokcan, Necati Sağır, Ayşe Dovan, Mehmet Erdoğan, Emin Bolu, Ahmet Zeki Akgül, Serpil Ertüzün Bolu maratona katılan isimlerdi.
Organizasyona yogun katılım ve başvuru vardı. Her sene daha büyüyen organizasyon Datça halkı tarafından da yoğun ilgi gördü.
Organizasyonun onur konukları yüzme duayenlerinden: BEHÇET KURTİÇ, AYŞE YASEMİN YILDIRIM, RAGIP VURAL TANDOĞAN , DURSUN SARU VE EMRE ERDOĞAN dı.

Saat 11.00 civarı Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, Muğla Büyükşehir Başkanı Osman Gürün, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı BülentKarakuş kumluk plajına geldiler.
Datça Kaymakamı Vehbi Bakır; 11. Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonununnun badem çiçekleri gibi cıvıl cıvıl geçmesini diledi. Organizasyonda emeği geçenlere te teşekkür etti. Katılımlarıyla maratonu anlamlı hale getiren sporculara teşekkür etti.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “Başkanlarımızı böyle bir etkinliği başlattıkları için kutlamak istiyorum. 11 yıl önce Datça’ya erken gelen baharın nerdeyse ilk başlangıç seronomisi gibi Türkiye’nin her yerinden 450 ye yakın sporcumuz buraya geliyor. Yaş, cins, ırk gözemeksizin ve burada Akdeniz ile Ege’nin birleştiği noktadan barışa kulaç atıyorlar. Bu çok önemli. Datça bildiğiniz gibi yaşlısının en fazla olduğu ilçe. Buradaki hava koşulları, yaşam koşulları adeta insana enerji veriyor, barış, huzur veriyor ve sevgi veriyor. Muğla’nın bütün ilçelerine baktığımızda burada sevginin, barışın, hoşgörünün hakim olduğunu görüyoruz. Bununda en güzel örneği kıştan yaza başlarken Datça’dan yapıyoruz. Sevgili Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü kendisi bu konuda he türlü çabayı gösterior. Barış var, sevgi var, huzur var, kavga yok. Dolayısıyla bunlar Türkiye ve bütün dünyaya barışın, sevginin mesajını veriyor ve Akdeniz’e dogru bu mesaj kulaçlarla götürülüyor ” dedi

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar: ” Bu senenin teması Badem Çiçekleri, Badem Datça için önemli. Türkiyenin en iyi bademinin yetiştiği yer Datça. Bugünlerde Nurlu Bademi tescillemeye çalıştığımız süreçte birçok yerde kar varken Datçada badem çiçeklerinin gelinlik giymiş gibi görünmesi ayrı bir güzellik, bir doğa harikası. Onun için bu sene temamız BADEM ÇİÇEKLERİ olsun istedik. ” dedi.


Bu yılki maratona ilk kez katılan bedensel engelli milli yüzücü 25 yaşındaki Hamit Demir, 1500 metrelik kısa parkurda yarışarak etkinliğe ayrı bir anlam kazandırdı.

Maraton öncesi konuştuğumuz Hamit Demir kendisinin Hırvatistanda yapılan yarışmalarda Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesi yüzme sporu dalında ikincilik, üçüncülük elde ettiğini, yine Yunanistan’da yapılan Balkan Turnuvası’n da ikincilik elde ettiğini söyleyerek ülkem adına yarışmanın gururunu yaşadım dedi. Türkiye Paralimbik Milli Takımında olan Hamit Demir başarılarının devamı için çalışmalarını sürdürüyor. İki kolu engelli sporcuya başarılar diledik.

Maraton Sonuçları

11. Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonunda 5 bin metre erkeklerde 1 saat 9 dakika 39 saniye dereceyle Emre Erdoğan birinci oldu. Dursun Saru, 1 saat 12 dakika 51 saniyeyle ikinci ve Emrah Özsevim 1 saat 16 dakika 22 saniyeyle üçüncü oldu.
Kadınlarda İmren Uyar 1 saat 28 dakika 10 saniyelik derecesiyle birinci, Nazife İdil Özkol 1 saat 35 dakikayla ikinci, Ayşin Oya Bekbay 1 saat 38 dakika 28 saniyeyle üçüncü oldu.
1500 metre erkeklerde Barış İlhan 22 dakika 7 saniyeyle birinci olurken Aytunç Tulukoğlu 27 dakika 19 saniyeyle ikinci, Osman Zengin 27 dakika 57 saniyeyle üçüncü oldu.
Kadınlar 1500 metrede Zeynep Yılmaz 22 dakika 28 saniyeyle birinci, Cansu Kabay 24 dakika 39 saniyeyle ikinci, Aşina Ateşalp 25 dakika 35 saniyeyle üçüncü oldu.

haber ve Fotoğraflar: Esmeri Alev Ekebaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir