engelliler eğleniyor

Sevgi buluşması – 8. Datça Engelliler Pikniği

Datça Belediyesi’nin Geleneksel olarak düzenlediği ” Engelli Pikniği ” nin 8. si Datça Engelim Olmayın Derneği işbirliği ile 12 mayıs cumartesi günü Datça Kent Park’ta gerçekleştirildi. Çok sayıda engelli vatandaşımız  aileleri ve yakınları ile katıldıkları piknikte onları mutlu etmek için çabalayan gönüllüler ve Datçalılarla gülümsediler, engelli arkadaşları ile bir araya gelmenin tadını çıkardılar.

Engelliler ve aileleri Datça Belediye başkanı Gürsel Uçar ve Belediye çalışanları tarafından kapıda karşılandı. Köylerden gelen engelliler Belediyenin temin ettiği araçlarla Kent Parka geldiler. Kent parkta buluşan insanların yürekleri o saf, çıkarsız sevgiyle dopdolu idi. Sevginin, paylaşmanın neleri başarabildiğini göstermesi açısından güzel bir gün yaşandı.

datça engelliler pikniği

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça Belediyesi Halkla İlişkiler Basın Yayın Müdürü Özlem Caner, Datça Belediyesi Basın yayın Bilgi İşlem sorumlusu Osman Akın , Meclis üyeleri ve daha birçok belediye görevlisi özel misafirlerini mutlu etmek için çabaladı. Bugün orada herşey ücretsizdi, öğle yemeği olarak menüde köfte ekmek vardı. İçecekler Kent Park Yelken Cafe’den, dondurmalar Algida’dan geldi.

Belediye Başkan yardımcısı İnci Bilgin ve Halkla İlişkiler Basın Yayın Müdürü Özlem Caner Etkinliğe katılan annelerin anneler gününü tek tek kutlayarak kendilerine birer kırmızı karanfil verdiler.

kent park engelliler pikniği

Engelliler ve aileleri için dört gözle bekledikleri özel bir gündü bugün, onlara destek olmak, sevgiyi paylaşmak adına pek çok kişi de buradaydı.

Fotoğraflar çektirildi, sohbetler edildi. Gençler kendi aralarında eğlendiler.

kırmızı karanfillerle anneler günü kutlandı

geleneksel engelli pikniği

Etkinliğin son kısmı parkın anfisindeydi, engelliler, aileleri, dostları Gocaman Trio ekibinin müzikleriyle sahnede oyunlar oynadılar. Engelli kardeşlerimiz müzik öğretmenleri Türk Halk Müziği sanatçısı Suna Sönmez eşliğinde şarkılar söylediler. Bu günde mikrofon da onlardaydı,engelli kardeşlerimizden Mesudiyeli Mehmet Cilesun  anneler ve engelliler günü ile ilgili şiirlerini okudu. Engelim Olmayın Derneği başkanı Dilek Dündar bu yıl yaşama geçirdikleri projelerinin önümüzdeki sezonda da devam edeceği müjdesini verdi. Bu proje ile engelliler atölyelerde ürettikleri ürünlerle bir gelir elde ediyorlar.

Datça kaymakamı Vehbi bakır ve eşi Elif Bakır bu özel günde engellileri yalnız bırakmadı, etkinlik boyunca beraber oldular. Akademi Datça dans gösterileriyle etkinliğe renk kattı. Güzel bir gündü, engellileri ve ailelerini her zaman böyle mutlu görmek en büyük dileğimiz. Sevgiyi, güzellikleri paylaşmak sıcak bir somunu paylaşmak gibi güzeldir, değerini bilene…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir