Muğla Valisi Amir Çiçek Veda Ziyaretleri Kapsamında Datça’daydı.

Yayımlanan son kararname ile merkez valiliğine atanan Muğla Valisi Amir Çiçek, Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ndeki veda programında Datça’daki resmi kurum ve kuruluşlar, STK temsilcileri, oda başkanları, gaziler ve muhtarlarla bir araya geldi.

vali amir çiçek veda ziyaretlerinde

15 Eylül 2014 yılından itibaren  3 yıl Muğla Valisi olarak görev yapan amir Çiçek Datça’da sıcak bir şekilde karşılandı. Datça Kaymakamı Vehbi Bakır yaptığı konuşmasında özetle ” Sayın valimiz, görevi boyunca Muğla’nın en uzak ilçelerinden Datçamıza ilgisini, hiç bir zaman eksik etmemiştir. Kendi şahsım adına, kamu çalışanları, Datça’da yaşayan vatandaşlarımız adına ilçemize gösterdiği ilgi ve katkılarından dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Bundan sonraki hayatında ailesiylebirlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yaşam diliyorum ” dedi. Daha sonra Muğla Valisi Amir Çiçek kürsüye gelerek duygu dolu bir veda konuşması yaptı.

Vali Amir Çiçek konuşmasında özetle; ” Bana sorsalar, deseler ki en zor şey nedir diye, en zor şey ayrılırken konuşma derim. İnsanlar  birlikte olmak ister, bu hayatın vazgeçilmez bir unsurudur. Datça’ya geldiğimde hangi projeyi, hangi işi daha iyi yaparız, nasıl yaparsak Datça’da yaşayan, Datça’ya gelen vatandaşlarımızı rahat ettiririz diye bu masalarda, salonda, hep birlikte çözüm aradık. Değişik kaymakam arkadaşlarla, müdürlerle, belediye başkanlarıyla  çalıştık. Esnaf odaları, sivil toplum kuruluşları
ile birlikte çalıştık. Birlikte diyorum birlik önemli, birlik güç, ortak yol, akla giden yoldur. Datça’nın ekonomik, sosyal projelerini ortak akılla gerçekleştirmeye çalıştık. Geride bıraktığımız üç yıl nasıl geçti anlayamadım, demek ki dolu, dolu, çok iyi geçtiği için farkına varamadım. Zaman geçer, biz durmayalım çalışalım üretelim.

İlk geldiğim zamanki Datça ile şimdiki arasında büyük fark olsa da daha yapılacak çok işler var . Datça’ya gelenler buradan memnun ayrılıyorlar. Bu memnuniyeti
sadece Datça’nın iklimi, mekanı değil ikamet eden vatandaşlarımız veriyor. Devlet vatandaşının gönlündeyse yapılamayacak iş yoktur. Cuma günü görevim doluyor merkez valisi olarak Ankara’ya gidiyorum. Görev verildiği sürece çalışmaya devam ederiz. Nöbet değişimi yaparak buralara geldik. Sabah Milas’tan başladık, Bodrum, Datça, Yarın Marmaris derken diğer ilçeleri de ziyaret ederek helalleşeceğim. Allahaısmarladık diyemiyorum, kırgınlığımız yok, hoş bir seda bıraktığıma inanıyorum. Adım atmadığım, kucaklamadığım yer bırakmamaya çalıştım. Ülkeme 42 yıldır hizmet ediyorum, etmeye de devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra Muğla Valisi olarak değil de kardeşiniz, arkadaşınız bir ağabeyiniz olarak kapım her zaman açıktır. ” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek konuşmasını yaptıktan sonra veda programına katılan herkesle tokalaşarak vedalaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir