2013 Windsurf Şampiyonası Datça Ayağı Yarışları Birinci Gün

Türkiye Yelken Federasyonu Pegasus Türkiye Windsurf Şampiyonası ligi bu yıl 5 ayakta yapılacak. 1. ayak 20-23 haziran Datça/Muğla, 2. Ayak 27-30 Haziran Gömec/Balıkesir, 3.Ayak 1-4 Ağustos Urla/İzmir, 4. Ayak 9-12 Ağustos Büyükçekmece/İstanbul, 5. Ayak 29 ağustos -1 Eylül tarihleri arasında Alaçatı/İzmir’de yapılacak. 1. Ayak Datça yarışları için 20 haziran tarihinde saat 10.00 da yarışmaların yapılacağı Datça Surf Tatil Köyüne gittim.

datca-ruzgar-sorfu-1

Gittiğimde sporcuların kayıt işlemi başlamıştı, bir ara yanımdan Dilara Uralp geçti. Kendisine hoşgeldin dedikten sonra yıl içinde neler yaptığını sordum. Geçen yılki Datça yarışlarında yurt dışında bu dalda ülkemizi temsil ettiği için yoktu. Ondan önceki seneki başarılarını izlemiştim. Dilara Uralp’ın Datça Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Özlem Caner’le fotoğrafını çektim. Daha sonra tatil köyüne gelen Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan sporcuları ziyaret ederek hoşgeldiniz dedi.

datca-ruzgar-sorfu-2

Bu sporun bayanlarda ilgi görmesinde büyük rolü olan Çağla Kubat bu yıl da yarışların favori isimlerinden. Geçen yılki Pegasus Türkiye Windsurf Ligi şampiyonasında 2. oldu. PWA dünya kupası yarışlarında da 5. olarak başarısını sürdürdü. Çeşme Alaçatı’daki Çağla Kubat Windsurf Akademi’de bu sporu gençlere sevdiriyor. 1-6 Temmuz tarihleri arasında  Dünya Çocukları Windsurf Şampiyonası Çağla Kubat Windsurf Akademi‘de yapılacakmış, böylece ilk kez organizatörlük deneyimi de yaşamış olacağını belirtti. Yanımıza gelen Çağla Kubat’ın antrönörü Jimmy Diaz aynı zamanda PWA ( Profesyonel Dünya Windsurf Ligi )Başkanı.

datca-ruzgar-sorfu-3

Genç bayanlarda yarışan Fulya Ünlü bu yıl da Datça’ya ailesi ile gelmiş, geçen yıl kendileri ile tanışmıştım. Fulya geçen yıl Genç Bayanlar birincisi, Bayanlarda Türkiye üçüncüsü olmuş. O sırada belediye başkanımız yanımıza gelerek hoşgeldiniz dedi ve sohbet etti.

datca-ruzgar-sorfu-4

Bu arada Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan’la gezmeye devam ediyorum. Geçen Yılın Erkekler birincisi Ertuğrul İçingir’e hoş geldiniz deyip, hal hatır soruluyor. Ertuğrul İçingir daha yeni PWA Dünya liginin İspanya ayağı yarışlarından gelmiş, 66 sporcu içinden 25. olmuş, iyi bir dereceymiş. Yarışların 3. ayağı Alaçatı’da olacakmış.

datca-ruzgar-sorfu-5

Bahçede geçen yılın bayanlar birincisi Lena Erdil’i görüyoruz. Lena yine bu yarışların favori isimlerinden. Yelken numarası 33, denizde onları izlerken yelkenlerindeki numaralardan tanıyoruz. Bazılarının yelken rengi, veya kıyafeti de uzaktan gelen yarışmacıyı tanımamızı sağlıyor.

datca-ruzgar-sorfu-6

Berk Yalgın şampiyonanın başarılı sporcularından, Datça Belediyespor sporcusu olarak Datça’yı temsil ediyor. Selahattin Kaptan ve Datçalı arkadaşlar da burada, geçen yıllarda teknesiyle yarımadayı dolaştığım Selahattin kaptanın teknesi Selo 1 yarışlarda hakem teknesi olarak kullanılacak.

datca-ruzgar-sorfu-7

Yıllardan bu yana yarışları takip ederken sporcu arkadaşların birçoğunu tanıma fırsatım oldu. Bunlardan birisi Mimar Sinan Rüzgar Sörfü Kulübünden Soner Ölmez, onu denizde fotoğraf çekerken çok uzaklardan tanıyabiliyorum. Soner Master erkeklerde yarışacak.  Bayanlarda Melek Toraman da sörf yaparken çokça fotoğrafını çektiğim sporculardan. PWA Dünya kupasında 8., Türkiye Şampiyonasında 5. olmuş.

Sayfalar: 1 2 3 4

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir