cumalı mezarlığı eski cami

Şubat’ta Bir Betçe Günü ve Geçmişe Yolculuk

5 Şubat günü arkadaşım Sedat Kaya ile birlikte Betçe’ye doğru yol aldık. Hava durumuna göre yağmurlu, fırtınalı bir hava geliyordu ve bir kaç gün yağmur görünüyordu. Onun için bu güneşli günü iyi değerlendirmem gerekiyordu.
Çeşmeköy kavşağında durarak badem çiçeklerinin fotoğraflarını çektim. Badem çiçekleri ile erken bir bahar yaşanıyordu Datça’da.

Tek dam diye söylenen geleneksel bir yapının kalıntılarını fotoğrafladım.Yıllar önce Datça’da yaşam buradaki gibi tek göz bir evin içinde geçiyordu.

Bu geleneksel evlerin kısa kenarında bir baca bulunuyor , bacanın iki tarafında pencereler var, pencerelerden hemen sonra yan duvarlarda da pencereler bulunuyor.

Daha sonraki yıllarda aile kalabalıklaşınca yapıya bitişik eklemeler yapılıyor.Bu şekilde bugün de kullanılan bir çok yapı var.

Datça gelinliğini giymekte, hala badem ağaçlarının çiçek açmadığı bölgeler var.Tümü açtığı zaman çok daha ilginç görüntüler çıkıyor. Bu satırları yazdığım şu sıra Datça’da kuvvetli bir lodos fırtınası var, büyük ihtimalle bu fırtınadan sonra çiçeklerin bir çoğu dökülecek.

İleride çeşmeköy görünüyor , hala eski dokusunu kaybetmemiş bir yerleşim , Cumalı köye bağlı.

Her taraf çiçek açmış badem ağaçlarıyla kaplı.

Biraz ileride pembe çiçekli bir badem ağacını görünce oraya doğru gittim.

 

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Bir yorum

  1. son günlerde restorasyon çalışmaları yüzünden popüler olan bu camiyle ilgili yök dahil bulduğum en iyi kaynak. çok iyi düşünce, belgelemeniz çok iyi olmş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir