www.datcadetay.com

Knidos Tepelerinde 1

             
 

Ana Sayfa

 
 

 

Muzaffer Özgen-Datça

ressam48@gmail.com
 
  Paylaş

 

 

 

 

Free web page counter

 

 

Bayramın 4. Günü havanın güzel olmasını fırsat bilerek Knidos'un Akdeniz'e bakan tepelerinde yürüyüş yaptık. Amacım deniz yoluyla giderken arkadaşların bahsettiği Knidos'un mermer ocaklarını görmekti. Bağlarözü'nden sonra gelen ve yörede Manıc diye anılan koyu geçtikten sonra tepelerde taş parçalarından oluşan yığınlar görmüştüm.

O gezimde çektiğim fotoğraf , çevrede beyaz renkte kayalar da görünce buraya bir gezi yapmaya karar vermiştim.

Gezimi gösteren haritada görüldüğü gibi , Bağlarözü koyuna inen toprak yola girdikten biraz sonra tepede görülen vericilere giden toprak yola girdik. Uzun bir yol gideceğimiz için bu kısmı arabamızla geçtik , yolun orta kısımları bazı yerlerde biraz yüksek.Toprak yolun sonunda arabamızı parkederek sarı çizgiyle gösterdiğim güzergahı izledik.

Genelde yol bu şekilde ama bazı kısımları bozulmuş.

Arabayı bıraktığım yerden vericilere doğru patika yollardan yürüdük.Sonuçta dönüşümüz karşı tepelerden buraya olacak , karşıda görünen koyun sağındaki Aslanburnu'nda bulunan Knidos Aslanının kaidesine uğradıktan sonra bir vadi geçilecek ve buraya gelinecek.

Haritada gördüğüme göre yükseklik buralarda 130 m ler civarında , tam karşımızda Domuzbükü koyu ( bazı yerlerde domuzini ) , ileride Kapkrio görünüyor.

Yakın çekimde Kapkrio ve Knidos'un Akdeniz'e bakan ticari limanı

Kuzey tarafında Knidos yolu görülebiliyor.

Güneyde Sağdaki en uçtaki tepede Aslanlı mezar bulunuyor.

Vericilere yaklaşırken sağ tarafa döndüğümüzde yüksekçe bir kaya üzerinde duvarlarla karşılaşıyoruz.

Kaleyi andıran bir yer , gözetleme ve haberleşme amacıyla olabilir , çünkü ileride de birbirini gören bu şekilde yerler var.

Buradan bakılınca ileride koyu bir leke şeklinde görünlen yerde de bir Knidos kalesi bulunmakta.Kargamış su değirmenine gittiğimde çıkmıştım.Bu kaleler Mesudiye Adatepe'ye kadar uzanıyor.Birbirini görecek şekilde burun ve yüksek yerlerde bulunuyorlar.

Bazı duvarlardan başka bir şey kalmamış ,yerlerde , sağda solda büyük taşlar üst üste bir vaziyette duruyor.

 

İleride vericilerin bulunduğu yörede Faki tepesi diye anılan tepe görülüyor.

SAYFANIN DEVAMI

 

Resim ve metinler izinsiz ve www.datcadetay.com Adresi belirtilmeden kullanılamaz.Web sitenizde paylaşmak için sadece linkini veriniz.

Copyright © 2009-2011, DatçaDetay.com